Noutati :

Lucrarile de reabilitare a strazii Vacarescu, amanate cu 3 luni. Vezi de ce mai au nevoie de timp muncitorii!

23 martie, 2012 - 03:31 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Dupa ce au suportat cateva luni bune praful de pe santier, timisorenii care locuiesc in apropierea strazii Vacarescu mai au de asteptat pana cand muncitorii vor finaliza modernizarea acesteia. Primaria Timisoara amana lucrarile cu 3 luni, desi trebuiau sa fie gata la jumatatea lunii martie.

Reabilitarea strazii, pe tronsonul cuprins intre bulevardul Regele Carol si bulevardul 16 decembrie 1989, se face pe bani europeni, aproximativ 6 milioane de lei. Trebuia sa fie gata in 11 luni, lucrarile de executie fiind stabilite pe 6 luni. Muncitorii si-au inceput treaba inca de anul trecut, din 19 septembrie, dar au facut o pauza din cauza frigului.

„Datorita conditiilor atmosferice nefavorabile, lucrarile au fost intrerupte si s-a solicitat o prelungire a duratei de implementare a proiectului. In acest sens in data de 13 martie a fost incheiat actul aditional la contractul de finantare, prin care perioada de implementare a proiectului a fost prelungita cu 3 luni”, au declarat reprezentantii Primariei Timisoara.

Potrivit acestora, pana in prezent, muncitorii au reusit sa desfaca suprastructura strazii, sa alimenteze cu apa si hidrantii supraterani, sa puna la punct reteaua de racordare la canalizare si reteaua de apa pentru instalatia de spalat strada, dar si sa reabiliteze reteaua termica. In prezent, se lucreaza la reteaua de iluminat public. Au fost demarate totodata si lucrarile de terasamente pentru trotuare.

Specialistii din primarie spun insa ca lucrarile de terasamente pentru zona rutiera nu se pot face insa, din cauza faptului ca umiditatea terenului este inca foarte ridicata si nu se pot compacta straturile de umplutura, conform normelor in vigoare.

Foto: Virgil SimonescuInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. vrajeala… la noi niciodata nu se respecta termenul limita si intotdeauna se cer mariri prin acte aditionale… sa rezilieze contractul si sa faca cu alt constructor…