Noutati :

Lucrarile de pe Calea Bogdanestilor, aproape de start. A fost finalizat Proiectul Tehnic pentru primul bulevard ce va avea linii de tramvai inierbate, la Timisoara

7 ianuarie, 2021 - 10:19 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
10

TIMISOARA. Unul dintre cele mai spectaculoase proiecte de modernizare din Timisoara, pe bani europeni, este aproape sa porneasca. Vorbim despre lucrarile de pe Calea Bogdanestilor, care sunt programate sa dureze aproape 2 ani si jumatate.

CITESTE SI: Probleme inainte de inceperea lucrarilor la primul complex sportiv de cartier din Timisoara, in zona Lipovei. In ce stadiu sunt celelalte planuite de ani buni de primarie 

La mai bine de jumatate de an de la momentul semnarii contractului cu asocierea de firme care va realiza lucrarile, a fost finalizat proiectul tehnic, iar in prezent este in faza de verificare si autorizare.

Imediat ce si aceste proceduri vor fi incheiate, se va putea face organizarea de santier si vor putea demara lucrarile in teren.

SYLC CON TRANS, ca lider de asociere, si S.C. LONGHERSIN S.R.L. vor lucra pentru modernizarea Caii Boganestilor, care la finalul lucrarilor va fi deveni primul bulevard din oras care are linii de tramvai inierbate.

Conform documentatiei, lucrarea de „Reabilitarea liniilor de tramvai si modernizarea tramelor stradale in Municipiul Timisoara, Traseu 5, Calea Bogdaneastilor” cuprinde reabilitarea liniei cale de tramvai, care va fi dubla si se va amplasa in axul strazii, in platforma proprie, largirea la 2 benzi pe sens a carosabilului, amenajarea de trotuare, piste pentru biciclete si de zone verzi, aducandu-se astfel o contributie substantiala la reducerea emisiilor de poluanti in atmosfera, reducerea prafului, a nivelului de zgomot si implicit la cresterea confortului si sigurantei circulatiei. Se vor realiza 2,1 km linie cale dubla de tramvai – 0,2 km linie cale simpla de tramvai – 35.900 mp suprafata carosabila modernizata – 7 bucati statii de tramvai – 12.220 mp suprafata trotuare – 4000 m piste pentru biciclete”.

Modernizarea Caii Bogdanestilor si a statiilor STPT de pe traseu aduce si o premiera la Timisoara. De-a lungul bulevardului, in cele 7 statii, vor fi montate automate pentru bilete.

Transformarea completa a Caii Bogdanestilor va costa de 98.100.00 fara TVA, adica putin peste 24 de milioane de euro, bani proveniti in mare parte din fonduri europene. Termenul de executie a lucrarii este de 28 de luni.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 10comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. asta e stire de timesnewroman. era sa ma apuc de munca. wow

 2. Nu mai facem nimic, blocăm tot și analizăm.

 3. Acum 9 ani in urma Ciuhandru a modernizat 70% din total cale rulare tramvaie cu gospodarie subterană,asfalt,trotuare etc.De atunci Robu ,care a declarat public la inceput ca momentan nu l intereseaza tramvaiul si tot ce este legat de el.nu a făcut nimic.Dupa 9 ani era si cazul,oricum noile tramvaie nu pot circula pe tronsoanele vechi,deci nu 7,nu,4,nu 8.

  • E de vină conducerea ADR Vest să știi, în locul lui Fritz l-aș demite cu un șut în pwla pe Maxim ăla.

   Cum își permite să aprobe pentru Reșița proiecte de sute de milioane de euro precum reintroducerea tramvaiului și Timișoara pol național de dezvoltare să anexeze toate proiectele pe lista de rezervă? Nu-i e rușine? Fritz dormi?

  • Cretinoid psd-isto-usr-ist, spune mersi că aici acest politruc verde ca baliga de gâscă din partidul verzilor german nu mai poate face nimic pentru sabotarea lucrărilor !!
   Nu mai mânca kakt indiferent cât ești de flamand !

 4. Bravo Robu!!! Speram sa reuseasca Fritz sa supravegheze lucrarea indeaproape si sa iasa de calitate ca-n Germa.

 5. Va aștept la inaugurare între un spritz si altu

 6. „Aveti putintica rabdare!”

 7. Nici proiectul asta facut de Robu nu va place?

  • Daca ramanea robu proiectu asta era gata in 5 ani si era cu siguranta o furaciune si o mizerie crasa , asa sunt sigur ca va iesi ceva ok