Noutati :

Lucrari semnate Grigorescu, Aman, Luchian, Pallady, Ressu sau Tonitza pot fi admirate la Muzeul de Arta Timisoara intr-o expozitie permanenta. FOTO!

23 iulie, 2013 - 09:25 PM
Autor: Anonim      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. O expozitie permanenta de arta romaneasca moderna intra in colectia Muzeului de Arta Timisoara. Iubitorii de arta isi vor putea bucura sufletele cu lucrari valoroase ale celor mai importanti artisti ai Romaniei.

Expozitia constituie un proiect al sectiei de specialitate din cadrul Muzeului de Arta Timisoara si este ingrijita de muzeograful Ramona Orban. Aceasta cuprinde in jur de 150 de lucrari de pictura si sculptura create in perioada 1850 – 1970 de cei mai importanti artisti romani moderni si incearca sa puncteze, prin expunerea cronologica, evolutia artei romanesti moderne si transformarile de ordin stilistic si tematic aparute in acest interval de timp.

In aceasta expozitie vor fi prezentate lucrari ale unor personalitati care au contribuit la definirea artei nationale si la integrarea ei in circuitul european: Constantin Lecca,  Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Ion Andreescu, Stefan Luchian, Dimitrie Paciurea, Gheorghe Petrascu, Theodor Pallady, Camil Ressu, Nicolae Tonitza, Francisc Sirato, Stefan Dimitrescu, Oscar Han, Iosif Iser, Elena Popea, Milita Patrascu, A.J. Steriadi, H.M. Maxy, Hans Mattis-Teutsch, Alexandru Ciucurencu, Ion Tuculescu si altii. Sunt expuse portrete, peisaje, scene de gen si naturi statice, de la neoclasicism pana in pragul artei contemporane, teme pe care publicul va avea bucuria de a le descoperi in cele opt sali de expunere.

Expozitia face parte dintr-un proiect muzeografic menit sa prezinte publicului Muzeului de Arta Timisoara lucrari importante ale artei romanesti si locale si se alatura celorlalte galerii deja existente: pictura europeana, arta decorativa, arta contemporana din Banat si colectia Corneliu Baba. Proiectul va fi continuat in viitor cu deschiderea expozitiilor permanente de arta veche si de arta banateana din secolul al XIX-lea si din perioada interbelica.

FOTO: Virgil SimonescuInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...