Noutati :

Lucrari la drumuri ca-n Austria. Noile indicatoare rutiere pentru starea soselelor din Romania contin emoticoanele de pe Messenger

2 august, 2011 - 07:00 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
2

Happy face, straight face, sad face. Nu, nu este vorba de chatul de pe Messenger, ci este vorba despre starea unui drum judetean din Sibiu, care ii anunta pe soferi prin indicatoare cu emoticoane cum este drumul.

Soferii afla astfel daca in zona se lucreaza sau daca pe o anumita portiune de drum se poate circula fara probleme. Ideea este de import: astfel de indicatoare exista in strainatate : de exemplu, linga limitatoarele de viteza. La noi, aceste indicatoare speciale au fost montate pe un tronson din drumulul judetean care leaga Sibiul de Agnita.

O fata trista, rosie, ii anunta pe soferi ca urmeaza o portiune de drum pe care se circula mai greu, iar o alta, verde, zambitoare – ca traficul revine la normal. Fetele galbene nu fac decat sa ne anunte ca mai avem putin de indurat pana intram pe o portiune buna de drum. Ideea montarii acestor indicatoare este a firmei care reabiliteaza soseaua.

Asemenea indicatoare care se gasesc la tot pasul in Austria pe portiunile de drum in lucru dar la noi sunt neobisnuite. Soferii le-au inteles imediat mesajul.

Firma din Mures care a venit cu ideea, a montat indicatoarele pe drumul in lucru – din kilometru in kilometru. Lucrarile de pe acest tronson de drum judetean vor fi gata la sfarsitul lunii decembrie. Valoarea acestora este de aproximativ 10 milioane de lei.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

Pareri

  1. Aceste indicatoare se pot gasi si pe autostrazile de dincolo. deci nu e ceva nou

  2. In Ungaria am vazut de ani buni aceste semne.
    De altfel ele nu sunt o premiera nici la noi deoarece au fost folosite si pe Pitesti-Bucuresti