Opinia Timisoarei

Lucrari in ritm de melc pe Centura Sud Timisoara. Stadiu de 54,5 la suta

TIMISOARA. In ciuda amenintarii cu rezilierea contractului, in ciuda nenumaratelor solicitari de a se mobiliza mai bine si de a mari ritmul lucrarilor la Centura de Sud a Timisoarei, constructorul, Tirrena Scavi, pare ca bate pasul pe loc.

CITESTE SI: Doua firme vor consultanta de peste 30.000 de euro pe care administratia Fritz o cumpara ca sa afle cum intocmeste mai bine viitorul contract de curatenie si deszapezire la Timisoara 

Se lucreaza doar pe anumite sectiuni ale traseului, iar stadiul fizic al lucrarilor este 54,5 la suta, aproximativ la fel ca in luna mai.

In ciuda solicitarilor beneficiarului – CNAIR – DRDP Timisoara – de a se asigura o mobilizare mai mare si o programare mai eficienta a lucrarilor pe santierul centurii de sud a Timisoarei, antreprenorul Tirrena Scavi continua cu un ritm scazut al lucrarilor si numai pe anumite sectiuni ale traseului. Stadiul fizic al lucrarii este de 54,5%.
Ca tip de lucrari executate in luna august amintim: decopertare de strat vegetal in zona Urseni, umpluturi pentru fundatie in zonele Freidorf si Urseni – Rudicica, strat de forma, fundatie de balast si fundatie de piatra sparta in zona localitatii Mosnita Noua, lucrari la structurile pasajelor si podurilor (zonele Chisoda, Mosnita Noua si Ghiroda), precum si la rampe de acces in zona Ghiroda„, transmite DRDP Timisoara.

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii din Romania a publicat in luna iunie o Lista Neagra a firmelor care lucreaza oe anumite tronsoane de drumuri, dar care nu isi fac treaba. Pe aceasta lista se afla si Tirrena Scavi, cea care realizeaza Centura Sud a Timisoarei. Cei care se regasesc pe aceasta lista pot fi drastic sanctionati si risca sa nu mai primeasca lucrari in Romania.

Inca de la inceputul lunii aprilie, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, ameninta cu rezilierea contractului cu firma care lucreaza la Centura Sud Timisoara, declarandu-se nemultumit de stadiul lucrarilor.

Prevazut in contractul initial cu antreprenorul Tirrena Scavi pentru primavara lui 2022, termenul de finalizare a centurii sud Timişoara a fost prelungit in toamna anului trecut, astfel ca lucrarea ar trebui sa fie gata in decembrie anul acesta.

In urma licitatiei, lucrarea pentru construirea centurii de sud de la Timisoara, in lungime de 25,69 km, a fost atribuita catre antreprenorul Tirrena Scavi S.P.A. Valoarea contractului este de 272.432.921,95 lei fara TVA, avand finantarea asigurata de la bugetul de stat si din fonduri europene.

 

 

Exit mobile version