Noutati :

Lucrari in ritm alert la noua baza sportiva de la Timisoara facuta de CNI. Se toarna placa la cladirea vestiarelor si urmeaza sa fie montat gazonul. Video

19 mai, 2022 - 07:45 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Baza sportiva construita de Compania Nationala de Investitii de pe strada Costica Radulescu din Timisoara se ridica frumos in apropierea batranei arene Dan Paltinisanu.

Muncitorii s-au concentrat in ultima perioada pe ridicarea cladirii din zona de nord, amplasata in apropierea bazei 2 Politehnica. Deja a fost ridicat parterul si se lucreaza la nivelul superior.

Vesti noi de pe santierul bazei sportive situata pe str. Costica Radulescu, investitie finantata de CNI. Astazi s-a turnat placa de beton pentru etajul cladirii administrative, unde vor fi vestiarele si camerele tehnice. In scurt timp, se va monta gazonul artificial„, a transmis viceprimarul Cosmin Tabara, dupa o vizita pe santier.

Deja in jurul terenului au fost montati stalpii de nocturna, dar se lucreaza si la viitorul teren multifunctional.

Va reamintim, complexul sportiv ce se amenajeaza va avea un teren de dimensiuni normale, cu iarba artificiala, instalatie de nocturna si tribune pentru 500 de spectatori. Langa acest prim teren urmeaza sa fie amenajat un altul, de dimensiuni mai mici, unde sa se poata juca minifotbal, baschet si handbal. Tot in aceasta zona va fi construita o cladire administrativa si vor fi facute si locuri de parcare.

Lucrarea costa 4,9 milioane de lei si este executata de TPS ENGINEERING & ASOCIATII.

Noua baza sportiva va purta numele fostului antrenor Constantin Radulescu.

O alta baza sportiva in Mehala

De asemenea, un complex sportiv similar va fi amenajat in cartierul Mehala, pe locul pe care in zilele noastre se afla stadionul Dacia. In privinta acestuia, deocamdata, Consiliul Local a aprobat documentatia pentru studiul de fezabilitate.

Noua baza sportiva urmeaza sa fie ridicata pe un teren de 8927 de mp din cartierul Mehala, pe care se gaseste fostul stadionul Dacia, aflat de multa vreme in paragina. Complexul va fi format dintr-un un teren de fotbal, cu o suprafata sintetica si dimensiuni conform reglementarilor FIFA, si va fi dotat cu o tabela de marcaj.

Langa terenul cu suprafata sintetica va fi amenajat un inca unul, de dimensiuni mai mici, pe care se va putea juca handbal, baschet sau minifotbal. De asemenea, baza sportiva este prevazuta si cu o pista de atletism.

In cadrul complexului urmeaza sa fie ridicata si o cladirea administrativa pentru vestiare, grupuri sanitare, un cabinet medical, o sala multifunctionala, birouri, un punct de paza si o zona de depozitare. Deasupra constructiei va fi amenajata o tribuna, cu 437 de scaune, dispuse pe 7 randuri separate, in 3 sectoare.

In zona adiacenta bazei sportive vor fi plantati arbori, se va reface zona verde si va fi montat mobilier urban.

Valoarea totala a investitiei este de 6.708.102,89 lei cu TVA, adica aproape 1,4 milioane de euro, bani de la bugetul local.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Cei care au făcut acest teren de fotbal s-au gândit ce odihnă au cetățeni din zonă,Tabără se poate odihni dar ei nu.Pe când o bază sportivă cu bazine de inot in aceea zonă unde sunt foarte mulți copii care ar dori să meargă la un bazin de înot,terenuri de fotbal sunt o grămadă in aceea zonă.