Noutati :

Lucrari de urgenta in zonele afectate de viituri. Anuntul Apelor Banat la Timisoara

16 octombrie, 2018 - 08:19 AM
Autor: Redactie      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Inundatiile produse in aceasta vara in Banat au generat pagube insemnate populatiei si obiectivelor sociale, economice si de infrastructura.

CITESTE SI: Timisoara, o piata a extremelor: are cea mai mare criza de forta de munca din toata Romania, dar si cele mai putine firme cu capital romanesc. Ce au reusit multinationalele in zona 

Guvernul Romaniei, la propunerea Ministerului Apelor si Padurilor, a impus realizarea in regim de urgenta a lucrarilor de refacere a constructiilor hidrotehnice afectate in Banat.

Administratia Bazinala de Apa Banat a trecut la regularizarea paraului Slatina, in localitatea Slatina Timis. Valoarea totala a acestei investitii este de 4.896.00 lei, suma fiind alocata din fondul de interventie aflat la dispozitia Guvernului.

Lucrarile care se executa in cadrul acestui obiect de investitii sunt lucrari de reprofilare a albiei paraului Slatina pe 2000 m si consolidari de maluri pe 1510 m.

In luna septembrie a fost semnat contractul de lucrari si a fost predat amplasamentul constructorului. De asemenea, in luna octombrie deja s-au realizat lucrarile de reprofilare a albiei pe intreaga lungime cuprinsa in planul de executie, iar in acest moment se lucreaza la consolidarile de mal cu gabioane.

Cursul de apa Slatina este afluent de stanga al raului Timis care, din cauza capacitatii reduse de transport a albiei minore si majore in localitatea Slatina Timis si a colmatarii albiei minore, a produs inundatii in localitate, in urma precipitatiilor abundente inregistrate in intervalul 13-14 iunie 2018 pe tot arealul judetului Caras-Severin, producand pagube gospodariilor aflate de-a lungul apei, drumurilor si altor obiective.

Conform graficului de executie, termenul de finalizare a lucrarilor este sfarsitul anului 2018.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...