Lucrari de modernizare la o cladire veche de peste un secol a spitalului CFR din Timisoara. Se fac lucrari la subsol si se schimba acoperisul. Foto

TIMISOARA. Interventii de amploare la cladirea ce adaposteste doua sectii ale Spitalului CFR din Timisoara.

CITESTE SI: Zeci de utilaje si stocuri de material antiderapant pregatite pentru deszapezire la Timisoara. Zonele prioritare in care se va interveni 

Lucrarile sunt in plina desfasurare si vizeaza imobilul in care isi desfasoara activitatea sectiile de Oftalmologie si ORL. Cladirea care a fost ridicata in urma cu mai bine de un secol era intr-o stare avansata de degradare, de la subsol, unde s-au constatat infiiltratii de apa, pana la acoperisul de pe care riscau sa pice tiglele. Interventii urgente se vor face in prima etapa in aceste zone cu probleme.

Vorbim de o cladire foarte veche in care nu s-a investit de ani buni. Imobilul a apartinut Primariei Timisoara pana acum un an, cand l-am obtinut in urma unei hotarari de Consiliu Local. Realizarea documentatiei, a proiectului, licitatiile pentru desemnarea constructorului s-au intins pe parcursul unui an. Nu demult s-a semnat contractul si imediat constructorul s-a apucat de lucru. Pana acum avanseaza foarte bine si, daca isi mentine ritmul, pana la inceputul anului viitor lucrarea va fi finalizata”, spune conf. dr. Stela Iurciuc – manager Spitalul Clinic CF Timisoara.

In cadrul lucrarilor, vor fi schimbate tevile de apa si canalizare, se va face o recompartimentare a demisolului si a magaziei de la subsol, se va igieniza cladirea, se va turna sapa si se va monta tarkett medical (covor special din PVC). In paralel, o alta echipa lucreaza la refacerea acoperisului. Se schimba o buna parte a structurii de lemn si toate tiglele.

Nu putine au fost momentele cand ne-am temut ca tiglele sa nu pice de pe cladire si am tot pus banda de restrictie in strada ca sa protejam pietonii. Cat timp imobilul a fost al Primariei Timisoara, am avut mainile legate. Acum este cladirea noastra si ne-am apucat de lucru. Speram ca Anul Nou sa ne gaseasca cu o cladire partial refacuta. In imobil functioneaza sectiile de Oftalmologie si ORL, fiecare cu cate 25 de paturi, dar si un bloc operator pentru interventiile chirurgicale din sfera celor doua specializari. Deocamdata, insa, nu intram si in aceasta zona. Ne limitam la magazia de materiale, cateva birouri de la subsol si la acoperis. Restul, intr-o alta etapa, cel mai probabil dupa 2023”, precizeaza conf. dr. Stela Iurciuc – manager Spitalul Clinic CF Timisoara.

Lucrarile de reparatii si modernizari se fac cu bani de la bugetul de stat. Fondurile alocate sunt de peste 750.000 de lei

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. McZid spune:

    12 ore cu articole despre schengen si apoi e bagat subiectul repede sub pres XD gg. sper macar ca nu pe degeaba.

  2. Opinia mea spune:

    In opinia mea OT este un mijloc clar de dezinformare, nu de informare a cititorilor. Toată Mass media este inundată cu informatii despre comportarea mizerabilă a Austriei fata de intrarea României în Schengen. Nu acelasi lucru o face OT. Este o atitudine total greșită. Asa inteleg ei.