Lucrari de amploare la cel mai napastuit spital din Timisoara

TIMISOARA. Este unul dintre spitalele cele mai aglomerate din Timisoara, dar in acelasi timp si unul care are nevoie de investitii mari pentru a fi adus la standarde normale pentru secolul 21.

CITESTE SI: N-a mai vazut Timisoara una ca asta! Am putea avea un sens giratoriu suspendat, la 10 m inaltime!

In ultimii sase ani, la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes s-au modernizat sectia de terapie intensiva, doua ambulatorii de specialitate, dar si saloane din sectia de pediatrie, cu bani care au venit fie de la buget, cat mai ales din donatii de la diferite organizatii si firme. Nevoile acestui spital sunt insa mult mai mari, iar Primaria face cativa pasi in aceasta directie, si a alocat aproape 4 milioane de lei pentru diferite lucrari.

Se face modernizarea statiei de abur. Valoarea fara TVA este de 117.000 de mii de lei, si in derulare e procedura de semnare a contractului pentru constructia statiei de epurare ape uzate, retele de canalizare, de incinta si unele lucrari conexe, valoarea acestui contract fiind de 3.700.000 de lei. Se poate remarca faptul ca sprijinim masiv Spitalul de Boli Infectioase, si o facem pentru ca din pacate acolo s-au strans in timp nevoi mari. Este un spital greu, in care se trateaza oameni din toata regiunea de anumite afectiuni. Multe din bolile infectioase sunt boli care, daca nu sunt tratate prompt, pot conduce la deces, si nu stiu cum se face ca proportional cu dificultatile pe care le comporta activitatea medicala in acest segment al ei, a fost si neglijarea acestui spital. Acolo se impun investitii mari si vom continua sa le facem pentru ca standardul sa devina unul normal„, a declarat primarul Nicolae Robu.

Acestea nu vor fi singurele lucrari care se vor face in zona spitalului, insa unele dintre ele sunt doar la stadiul de… documentatie.

Directia de dezvoltare a finalizat documentatia pentru demararea procedurii de achizitie, a serviciilor de proiectare pentru reabilitarea termica a Spitalului Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Victor Babes. Documentatia a fost deja publicata pe SEAP„, a afirmat edilul Nicolae Robu.

Primaria incearca sa rezolve si o alta problema a spitalului, dar care nu are legatura cu dotarile sau cu cladirea in care sunt tratati bolnavii.

La Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Victor Babes a demarat executia lucrarilor de amenajare a parcarii pe strada Lorena, pentru spital. Se vor amenaja 52 de locuri de parcare, valoarea lucrarilor fiind de circa 400 de mii de lei„, a spus primarul Nicolae Robu.

Anual, la Spitalul de Boli Infectioase ”Victor Babes” din Timisoara sunt internati circa 3.000 de pacienti in sectiile de boli infectioase, dintre care jumatate sunt copii.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.