Noutati :

Lovitura pentru INNA in scandalul de plagiat! Uniunea Compozitorilor confirma ca “Club Rock” seamana izbitor de mult cu piesa unui spaniol

22 iulie, 2013 - 06:27 PM
Autor: Anonim      
Categorie: VEDETE
1

Spaniolul Roberto Martinez ii acuza de plagiat pe compozitorii piesei “Club Rock” cantata de Inna. Spaniolul i-a dat in judecata si a sesizat si Uniunea Compozitorilor. Verdictul muzicienilor nu o avantajeaza pe Inna.

Spaniolul sustine ca piesa Innei este copiata dupa melodia sa „A Minute of Life”.

Compozitorul Ionel Tudor, membru – alaturi de Horia Moculescu, Maia Ciobanu si Mircea Dragan – intr-o comisie profesionala alcatuita in cadrul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania si care, impreuna cu colegii sai, a analizat dosarul inaintat de Ramirez prin avocatii care il reprezinta, a declarat pentru libertatea.ro:

„Noi, cei de la Uniunea Compozitorilor nu putem da verdictul de plagiat. De asta se ocupa instanta, iar noi nu suntem tribunal. Cert este ca spaniolul a trimis la noi partiturile ambelor piese, in cel mai mic detaliu, foarte bine puse la punct si, dupa ce am analizat cele doua piese am constatat ca exista asemanari destul de grave intre cele doua piese, mai ales in partea de refren”

Cert este ca, desi UCMR nu este instanta judecatoreasca, analiza facuta de membrii comisiei profesionale din cadrul institutiei, dar, mai ales rezultatul ei, vor fi duse ca probe in fata judecatorilor de casa de avocatura din România care il reprezinta pe spaniol.

Reprezentantii INNEI au subliniat ca „acuzatiile de plagiat nu sunt sub nicio forma adresate INNEI, ci compozitorilor piesei”, fara a oferi deocamdata mai multe detalii.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. KaKainna,o alta caracapirchita care se crede VIP si care mai crede ca orice i se cuvine de drept,inclusiv compozitiile altora. Noi,(la modul general) suntem vinovati ca supraapreciem pina la extrem orice rapandura care se zgiieste pe sticla. Milioane de idioti promoveaza si intretin antitalentul,incultura.Si pentru ca arta impune anumite criterii de selectie despre care acesti pseudo-artisti nu au nici cele mai vagi idei, au schimbat regula firesca cu implanturile siliconale si mahalagisme,pentru ca asta cere prostimea. Imitatori de doi bani,comportament meschin,etc……mi-e sila!