Noutati :

Lovitura grea pentru bancile care au dat credite in franci elvetieni! Un datornic a obtinut in instanta inghetarea cursului

24 martie, 2015 - 05:29 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Vin vremuri grele pentru bancile care au dat credite in franci elvetieni. Un craiovean a reusit sa obtina in instanta inghetarea cursului franc-leu la nivelul de la acordarea creditului.

Judecatoria Craiova a decis, saptamana trecuta, intr-un proces dintre un debitor si Banca Romaneasca, inghetarea cursului de schimb franc elvetian-leu la valoarea de la data contractarii imprumutului.

In plus, magistratii au obligat banca sa-l despagubeasca pe datornic cu sumele platite in plus si dobanda la sumele respective.

Potrivit site-ului instantei, judecatorii au constatat, pe 16 martie, „caracterul abuziv al clauzelor contractuale privind riscul valutar” inserate in contractul de credit al reclamantului „privind efectuarea platilor in moneda creditului si suportarea de catre consumator a diferentelor de curs valutar”. Totodata, judecatoria „constata nulitatea absoluta a acestor clauze”.

Judecatoria Craiova a respins, ca neintemeiata, cererea privind denominarea in lei a platilor. De asemenea, magistratii au obligat banca sa-i achite reclamantului si „dobanda legala la suma ce urmeaza a fi restituita, calculata de la data formularii actiunii, pana la momentul platii efective a debitului”.

In replica, reprezentantii Bancii Romanesti au transmis ca „Decizia formulata de instanta din Craiova nu este una definitiva si irevocabila. Cand sentinta ni se va comunica vom formula apel, avand in vedere existenta si a altor sentinte care sunt exact opusul celei de la Craiova”.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...