Noutati :

Lovitura de palat la Casa Regala a Romaniei: Regele Mihai i-a retras nepotului sau Nicolae titlul de „Principe al Romaniei” si calificativul „Alteta Regala”

10 august, 2015 - 05:51 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Regele Mihai al Romaniei a decis sa ii retraga nepotului sau Nicolae, fiul principesei Elena, titlul de principe si calificativul de „Alteta Regala”.

Regele a semnat un document in acest sens pe data de 1 august 2015, informeaza Casa Regala intr-un comunicat, transmis presei luni, scrie ziare.com.

„In ziua de 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului sau Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de ‘Principe al Romaniei’ si calificativul de ‘Alteta Regala’. De asemenea, Regele a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana Romaniei. Aceste hotarari au intrat in vigoare in aceeasi zi”, se mentioneaza in documentul citat.

Reprezentantii familiei regale ofera si o explicatie pentru gestul regelui Mihai, care isi doreste ca Romania sa fie condusa in viitor „sub semnul modestiei, bine cumpanita, cu principii morale, respect si mereu cu gandul la ceilalti”.

„In calitate de Sef al Casei si Familiei Regale ale Romaniei, Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gandul la Romania timpurilor care vor veni dupa incheierea domniei si vietii fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei. Majestatea Sa a afirmat ca Familia Regala si societatea romaneasca din acele vremuri vor avea nevoie de o carmuire sub semnul modestiei, bine cumpanita, cu principii morale, respect si mereu cu gandul la ceilalti”, se afirma in comunicatul Casei Regale.

Dupa cum mentioneaza reprezentantii regelui Mihai, acesta isi pastreaza afectiunea fata de nepotul sau si este convins ca tanarul va gasi o modalitate de a-si servi idealurile.

„Pastrand aceeasi afectiune nepotului sau, Regele Mihai nadajduieste ca Nicolae va gasi, in anii viitori, un fel potrivit de a-si servi idealurile si de a folosi calitatile cu care Dumnezeu l-a inzestrat.

Alteta Sa Regala Principesa Elena, mama lui Nicolae, a primit instiintarea acestei decizii, printr-o scrisoare personala trimisa de Majestatea Sa Regele”, se incheie comunicatul Casei Regale.

Nicolae s-a nascut in anul 1985, in Elvetia, si a devenit principe al Romaniei la varsta de 25 de ani, pe 1 aprilie 2010, cand s-a si mutat in tara noastra, dupa ce a locuit si studiat in Marea Britanie.

In 2012 a decis sa se dedice Romaniei si sa preia o parte din activitatile Casei Regale. El a devenit din ce in ce mai prezent in viata publica din tara noastra, implicandu-se in numeroase campanii sociale.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...