Lotul 1 de pe Autostrada Lugoj – Deva, parcurs in 13 minute. VIDEO filmat de un sofer. Cand se inaugureaza!

TIMIS. Soferii asteapta cu nerabdare sa se deschida circulatia pe inca un tronson de autostrada in vestul tarii. Lotul 1 Lugoj – Deva va fi inaugurat in luna decembrie a acestui an, arata ultimele declaratii facute de Dan Sova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura de Interes National si Investitii Straine.

LOTUL 1 LUGOJ-DEVA

Andrei Bejan, un sofer mai nerabdator, a trecut la volan si a filmat traseul pe care l-a parcurs. Acesta ne arata, in 12 minute si 18 secunde, stadiul actual al Lotului 1 al autostrazii ce leaga Lugoj de Deva.

In imagini se vede cum soferul intra pe autostrada in dreptul localitatii Belint, unde constructorul a facut un acces provizoriu de santier. De altfel, pe portiunea de la Sanovita si pana la Paru autostrada nu va putea fi folosita pentru ca nu a fost prevazut un acces.

Autostrada nou-nouta se prezinta in conditii excelente, marcajele sunt facute, iar finisajele sunt realizate aproape in totalitate. Ici-colo, constructorul mai lucreaza la unele detalii, precum si la spatiul de servicii. Ajuns la capatul dinspre Traian Vuia, soferul iese de pe autostrada intr-un sens giratoriu si se poate vedea ca traficul de pe drumul national a fost deschis pe pasajul peste autostrada.

DRUMUL DE LEGATURA A1-LUGOJ

Un alt sofer cu initiativa, Doru Marian, a profitat  de vremea buna de la final de saptamana si a filmat drumul de legatura dintre autostrada A1 si Lugoj. Acest segment e inclus in acelasi proiect, dar va fi parte din viitoarea autostrada A6 Lugoj-Calafat. Aici, lucrarile au fost mult mai intarziate din cauza reliefului mai dificil. Totusi, in imagini se vede ca se munceste intens, drumul a fost in intregime asfaltat si constructorul a intrat cu lucrarea pe ultima suta de metri.

Ministrul Dan Sova declara, la finele lunii octombrie, acum mai putin de 2 saptamani, ca inca patru tronsoane de autostrada vor fi inaugurate in luna decembrie. Este vorba despre lotul 1 din Autostrada Lugoj – Deva si loturile 1, 2 si 4 din Autostrada Orastie-Sibiu. Cu exceptia tronsonului 3, soferii care vor merge de la Deva la Sibiu vor merge numai pe autostrada, ocolind totodata Sebesul, cel mai aglomerat punct de pe traseu.

CITESTE SI: Patru tronsoane de autostrada vor fi inaugurate in luna decembrie! Vezi care sunt acestea

Autostrada care leaga vestul tarii de est se construieste pe bucati, fara prea multe legaturi intre ele. Pana acum au fost construite si date in folosinta opt portiuni de autostrada pe care constructorii le numesc “loturi”. Acestea dintr-un total de 12 loturi. Doar patru din cele 12 sunt aproape de finalizare.

Potrivit reprezentantilor CNADNR, lotul 1 din autostrada Lugoj-Deva urmeaza sa fie complet finalizat si, deci, dat in folosinta, abia in luna decembrie a acestui an si nu in septembrie asa cum se anuntase in vara.

Cat priveste loturile 2,3, si 4 ale tronsonului de autostrada intre Lugoj si Deva, acestea au fost atribuite recent, iar lucrarile pot incepe oricand.

CITESTE SI: Se amana din nou termenul de finalizare pentru lotul 1 al autostrazii Lugoj – Deva! Se taie insa panglica in 2 saptamani. Vezi de cand se va putea circula pe tronsonul Lugoj – Faget!

CITESTE SI: EXCLUSIV! FOTOREPORTAJ: Lucrarile la autostrada Lugoj – Faget sunt aproape gata! Vezi cum arata intreg tronsonul!

sursa video: youtube

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. inca un lindic de autostrada

  2. ba,de greu era o harta!