Londra in flacari. Cum au celebrat englezii trei secole si jumatate de la cel mai devastator incendiu din istoria lor. VIDEO!

A distrus 13.200 de case, 87 de biserici de mir, Catedrala Sf. Pavel, si mare parte din cladirile autoritatilor orasenesti. S-a estimat ca a distrus casele a 70.000 din cei 80.000 de locuitori. Numarul mortilor in urma incendiului nu este cunoscut si, prin traditie, este considerat a fi foarte mic, intrucat s-a inregistrat moartea a doar sase persoane.

Este vorba despre incendiul care in 1666 a mistuit mare parte din Londra si care a fost recreat, la o scara mai mica, in capitala Angliei, la implinirea a 350 de ani de la eveniment.

O macheta uriasa de lemn a Londrei din secolului 17 a fost arsa, duminica, pe raul Tamisa, iar multimi de oameni s-au adunat pe mal pentru a vedea cum replica lunga de 120 de metri este cuprinsa de flacari, cum s-a intamplat cu centrul orasului acum 350 de ani, cand acesta a ars timp de patru zile, de pe 2 pana pe 5 septembrie.

Macheta a fost realizata de artistul american David Best, iar evenimentul a fost transmis live pe Internet.

Citeste mai multe: AICI

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...