Noutati :

Locurile unde masca de protectie sanitara este obligatorie. Precizarile Ministerului de Interne

7 octombrie, 2021 - 07:51 PM
Autor: Redactie      
Categorie: NATIONAL
3

Reprezentantii Ministerului de Interne au venit cu precizari privind purtarea mastii in spatiile inchise si in spatiile deschise, acolo unde incidenta cazurilor de COVID-19 este peste 6 la mie sau sub acest prag.

MASCA DE PROTECȚIE SE POARTĂ OBLIGATORIU:

La nivelul localităților în care incidența este mai mică sau egală cu 6/1000 locuitori
– în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, spații comerciale
– în spații publice deschise, cum sunt, fără a se limita la acestea : piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spațiile comerciale, stații pentru transportul în comun, precum și în alte zone stabilite prin hotărâre a comitetului județean/al municipiului București pentru situații de urgență.

La nivelul localităților în care incidența este mai mare de 6/1000 locuitori
– în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, spații comerciale
– în toate spațiile publice deschise cu excepția persoanelor care desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc. Alte excepții se pot stabili, la propunerea direcțiilor de sănătate publică județene, respectiv a municipiului București, prin hotărâri ale comitetelor județene, respectiv al municipiului București pentru situații de urgență.
NU ESTE OBLIGATORIE PURTAREA MĂȘTII DE PROTECȚIE DACĂ PERSOANA ESTE SINGURĂ PE STRADĂ.

INDIFERENT DE INCIDENȚĂ MASCA DE PROTECȚIE NU SE POARTĂ DE CĂTRE:

Persoanele vaccinate pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare aflate la locurile de muncă situate în spații închise, cu condiția prezenței unui număr de maximum 10 persoane și asigurarea unei distanțe de 1 metru între ele, iar în zonele respective nu este permis accesul publicului sau al altor lucrători. Excepția nu se aplică în cazul spațiilor închise comune;
-copiii cu vârsta mai mică de 5 ani;
-persoanele care sunt singure în birou;
-prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;

În funcție de evaluarea riscului, efectuată de medicul de medicina muncii al unității, pot fi aplicate și excepții pentru persoanele care:
-suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare;
-desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.).Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Inteligentule, chiar TU ai scris „O suceveanca” SI NU „MIi de sucevence” au murit. Ia zi, ce-i mai eficient, cand e 1 sau cand sunt 1.000? 🙂 Ma da retarzi sunteti, si sunteti multi = majoritatea 🙂

    • Hooops, aici apar si dispar in direct comentariile. Mesajul meu era adresat unui inteligent caruia tocmai i s-a sters mesajul.

      • Asta i ca sa nu te superi, ca data trecuta scria altul catre tine, iar tu erai sters.