Noutati :

Locurile la gradinitele din Timisoara au fost aproape ocupate in trei saptamani!

24 aprilie, 2012 - 12:38 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0


TIMISOARA. Parintii care doresc sa-si inscrie prichindeii in grupa mica la gradinita trebuie sa se grabeasca pentru ca locurile disponibile sunt tot mai putine in Timisoara. La unele gradinite numarul cererilor depaseste deja numarul locurilor libere.

Pentru Timisoara au fost repartizate peste 2.000 de locuri pentru prichindeii de grupa mica. Parintii nu au stat pe ganduri si, in trei saptamani, au fost depuse peste 1.700 de cereri de inscriere.

Avem gradinite unde numarul de cereri este cu mult mai mare decat cel al locurilor libere. Acolo unde va fi nevoie vom suplimenta grupele, in masura in care spatiul ne va permite acest lucru. Daca nu vor mai fi locuri libere, atunci copiii care n-au avut loc la o gradinita vor fi directionati spre cea mai apropiata unitate de invatamant prescolar de domiciliu care are locuri libere. Ii asiguram pe parinti ca pentru toti copiii vor fi locuri la gradinita„, a precizat Marin Popescu, inspector scolar general in Timis.

Iata care sunt gradinitele unde au fost inregistrate mai multe cereri decat locuri disponibile:

Gradinita Lenau: 40 de locuri si 58 de cereri de inscriere depuse
Gradinita cu Program Normal Nr. 8: 20 de locuri si 33 de cereri de inscriere
Gradinita cu Program Prelungit Nr. 9: 62 de locuri si 65 de cereri de inscriere
Gradinita PP 11: 40 de locuri si 102 cereri de inscriere
Gradinita PP 20: 75 de locuri si 102 cereri de inscriere
Gradinita PP 22: 100 de locuri si 103 cereri de inscriere
Gradinita PP 26: 100 de locuri si 141 cereri de inscriere
Gradinita PP 32: 80 de locuri si 111 cereri de inscriere
Gradinita PP 36: 60 de locuri si 80 cereri de inscriere.

Criteriile generale de inscriere sunt urmatoarele: apropierea domiciliului de unitatea prescolara, existanta unui frate sau a unei surori in gradinita la care este inscris copilul, dovada ca parintele/tutorele este unic intretinator al micutului, existanta unui certificat care sa dovedeasca un handicap al copilului, dovada ca parintele sau tutorele este cadru didactic sau angajat in invatamant.
Pe langa acestea, fiecare gradinita a stabilit, in Consiliul de Administratie, alte criterii de departajare, prin care hotarasc cine este inscris si cine nu in grupa mica.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...