Noutati :

Locurile aprobate in clasele pregatitoare la cele mai cautate scoli din Timisoara. Unde sunt cele mai multe

1 martie, 2018 - 03:56 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Locurile aprobate pentru clasa pregatitoare, atat in Timisoara cat si in judet au fost anuntate de catre Inspectoratul Scolar.

CITESTE SI: Zburam din Timisoara in Antalya, Creta si Zakynthos vara asta, dar se pregatesc noi destinatii 

Inscrierile incep in 8 martie, in prima etapa, asadar parintii care nu se afla in aria scolii la care doresc sa isi inscrie copiii mai au la dispozitie doar o saptamana pentru a obtine o viza de flotant.

In Timis au fost aprobate 280 de clase pregatitoare, insemnand 6.132 de locuri. In Timisoara, ISJ a aprobat infiintarea a 103 clase pentru 2.465 de elevi. Din totalul claselor, 91 sunt cu predare in limba romana, 8 pentru limba germana, 3 in limba maghiara si doar o clasa pentru pregatirea elevilor in limba sarba.

Cele mai multe locuri sunt la Scoala Gimnaziala nr. 24, din zona Dacia – aici au fost aprobate sapte clase (175 de locuri). La Scoala Generala nr. 30, din zona Soarelui, ISJ a aprobat sase clase pregatitoare (150 de locuri). Tot sase clase (150 de locuri) au fost prevazute la Generala nr. 7, din Calea Lipovei, in timp ce la Colegiul National Banatean au fost aprobate patru clase pregatitoare (100 de locuri). De asemenea, au fost stabilite patru clase pregatitoare si la Liceul Grigore Moisi (100 de locuri). La liceul Nikolaus Lenau, inspectorii scolari au aprobat sase clase pregatitoare (150 de locuri).

CITESTE SI: Nicolae Robu: Nu vom avea parcari noi in centru, la Timisoara, pana in 2021, pentru ca nu mai avem timp sa le facem. Cine il contrazice 

Asa cum s-a intamplat si in ceilalti ani, este de asteptat ca Inspectoratul Scolar Timis sa suplimenteze numarul de locuri pentru unele scoli. O practica folosita de parintii care doresc sa isi vada copiii in scolile considerate de elita este metoda ‘flotantul’, astfel ca inspectorii scolari ar putea stabili si de aceasta data noi criterii de departajare. O situatie speciala s-a inregistrat anul trecut, la Liceul Pedagogic, unde unul dintre criteriile de selectie a fost distanta de la poarta unitatii de invatamant la locul de munca al parintilor, masurata in pasi, cu Google Maps.

Lista completa a locurilor disponibile in scolile din Timisoara si din judet poate fi consultata aici.

Startul inscrierilor se da pe 8 martie, pentru prima etapa, urmand ca intre 12 si 18 aprilie sa se desfasoare cea de-a doua etapa de inscrieri, pentru elevii care nu au fost inscrisi in luna precedenta sau pentru care nu erau suficiente locuri.

Cererile de inscriere se pot depune online sau la secretariatul scolilor. Lista cu circumscriptiile poate fi consultata aici.

In clasa pregatitoare trebuie sa fie inscrisi toti copiii care implinesc varsta de 6 ani pana la data de 31 august 2018. Copiii care vor implini 6 ani pana in 31 decembrie 2018 vor putea fi inscrisi anul scolar 2018 – 2019, insa doar in urma unui test psihosomatic.

Autor: Carla ChiuInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...