Noutati :

Locuri suplimentate pentru clasele pregatitoare din Timis! Copiii neinregistrati vor fi inmatriculati

2 iunie, 2012 - 10:15 AM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0


TIMISOARA. La mai multe unitati de invatamant din Timisoara au fost inscrisi in clasa pregatitoare mai multi prichindei decat locuri disponibile. Copiii nu vor ramane pe dinafara, ci va fi suplimentat numarul de locuri.

Ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, a precizat ca o ordonanta de urgenta ce completeaza legea educatie a fost aprobata si prevede ca in situatii exceptionale, clasa pregatitoare sa se poata completa cu 1 sau 2 elevi.

In Timis, astfel de situatii se regasesc in capitala Banatului. „Reglementarea ne ajuta. Avem mai multe unitatile de invatamant foarte solicitate de parinti. Cum numarul maxim de elevi pentru o clasa este 25, unii dintre copii au ramas neinmatriculati. Acum vor putea fi acceptati 1,2 sau chiar trei copii peste medie acolo unde este nevoie. Situatii de acest gen se gasesc la unitatile de invatamant din zona centrala a Timisoarei, cum este Liceul Pedagogic „Carmen Sylva”, Liceul „Gr. Moisil”, Colegiul National Banatean, dar si la scoli precum Generala 16 ori Generala 24”, a explicat Marin Popescu, inspector general in cadrul Inspectoratului Scolar Timis.

In ceea ce priveste prezenta dascalilor debutanti la clasa pregatitoare, inspctorul scolar general din Timis a precizat ca in orase si comunele mari nu se pune problema sa fie cadre didactice altele decat cele cu experienta la clasa, dar in unele localitati din mediul rural, unde nu exista cerere pentru acest post, la catedra pot intra profesori debutanti.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...