Noutati :

Locuri berechet in clasa a IX-a in judetul Timis. 60% din ele se regasesc in colegiile tehnice

20 iunie, 2012 - 02:04 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0


TIMISOARA. Peste 5.700 de locuri in clasa a IX-a sunt disponibile la liceele, colegiile si grupurile scolare din Timis, in timp ce numarul elevilor care vor opta pentru un loc de liceu trece cu greu de 5.600. Batalia este acerba pentru liceele cu renume.

Pentru elevii clasei a VIII-a, anul scolar s-a incheiat, iar in aceste zile au loc inscrierile pentru Evaluarea Nationala. Scolarii intra in linie dreapta si fac ultimele pregatiri. Unii dintre ei merg la scoala si fac meditatii la romana si matematica, altii invata pe branci acasa. De media obtinuta la Evaluarea Nationala depinde, in mare masura, admiterea la specializarea si liceul la care au visat dintotdeauna.

Din totalul numarului de locuri de clasa a IX-a disponibile in Timis, doua treimi se regasesc in invatamantul tehnic, 8% in cel vocational si aproximativ 30% in cel teoretic.

Avem nevoie de meseriasi, iar impartirea aceasta a locurilor de liceu se indreapta in aceasta directie. Stiu ca toti parintii si-ar dori sa-si vada copiii absolventi de facultate, dar cerintele pietei de munca ne indica tocmai faptul ca pe piata exista un deficit de meseriasi”, explica Marin Popescu, inspector general in cadrul ISJ Timis.

Astfel, pentru derulara in liniste si fara incidente a examenului national, unitatile scolare au primit camere de supraveghere pentru fiecare din cele 74 de dentre de examen din Timis. In total, pentru Bacalaureat si Evaluarea Nationala, in judet au sosit 883 de camere video, care vor fi amplasate in salile de examen, dar si in locurile unde sunt multiplicate subiectele, unde sunt preluate si depozitate foile de examen ale candidatilor, cu scopul de a preveni frauda.

La admiterea in clasa a IX-a sunt asteptati si aproximativ 150 de elevi din judetele vecine.

Calendar Evaluare Nationala
18-20 iunie 2012 – Inscrierea la Evaluarea Nationala
25 iunie 2012 – Limba si literatura romana – proba scrisa
26 iunie 2012 – Limba si literatura materna – proba scrisa
27 iunie 2012 – Matematica – proba scrisa
29 iunie 2012 – Afisarea rezultatelor (pana la ora 14)
29 iunie 2012 – Depunerea contestatiilor (orele 14-18)
30 iunie-1 iulie 2012 – Rezolvarea contestatiilor
2 iulie 2012 – Afisarea rezultatelor finale dupa contestatii

Prima repartizare computerizata in invatamantul liceal de stat a absolventilor clasei a VIII-a care nu implinesc 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2012 – 2013 are loc in 14 iulie.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...