Noutati :

Locul unde lupta pentru a salva vieti se da in fiecare clipa. Noi intereventii de top la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timisoara

13 martie, 2021 - 10:35 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SANATATE
0

TIMISOARA. Inca o saptamana plina pentru medicii de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timisoara. ‘Heart Team’, o echipa complexa, formata din medici cardiologi interventionisti, medici chirurgi cardiovasculari, anestezisti, asistente medicale inalt specializate au realizat interventii de top la pacienti cu probleme grave de sanatate.

CITESTE SI: Veste excelenta. Timisoara reia operatiile pe inima la copii. Sectia este pregatita la Institutul de Boli Cardiovasculare 

„Saptamna aceasta a fost una plina de activitate medico-chirurgicala; am operat 10 pacienti pe cord deschis, doua proceduri complexe de stent grafturi, pentru anevrisme de aorta abdominala si inca doua TAVI, implantare percutana de valve aortice la pacienti cu stenoze aortice si comorbiditati severe”, transmit reprezentantii Institutului de Boli Cariovasculare din Timisoara.

Echipa laboratorul de Cateterism Cardiac este formata din Conf. Dr Cristian Mornos, Dr Daniel Brie, Dr Gabriel Oprisan, Dr Ani Mornos, Prof Dr Markus Lins, cei care reusesc, de ani buni, sa trateze pacienti din intreaga tara.

CITESTE SI: Operatii de top, realizate la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timisoara. Tehnici de varf la nivel european, folosite cu succes 

„Ne bucuram ca avem toate conditiile tehnice, echipamente si materiale necesare, de a rezolva cazuri deosebite cu boli cardiovasculare, chiar si in aceasta stare de pandemie.

Sunt pacienti care vin in conditii de urgenta cu infarcte miocardice acute, endocardite, disectii de aorta, anevrisme, dar si pacienti programati pentru boli cardiace cronice (stenoze aortice, regurgitare mitrala, anevrisme aortice). Multumim colegilor; medici, asistente medicale, personalului auxiliar si administrativ, pentru implicarea lor profesionala si umana in actul medico- chirurgical”, a spus prof. dr. Marian Gaspar, seful Sectiei de Chirurgie Cardiovasculara Adulti si Copii din cadrul Institutului.

Va reamintim, anual, mii de pacienti sunt tratati la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timisoara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...