Locul misterios din Banat unde hotii au ascuns comori, iar peisajul iti taie rasuflarea

Vremea este numai buna sa pornim la drum si sa descoperim frumusetile Banatului. Zona noastra este ofertanta din punct de vedere turistic, iar peisajele sunt de poveste.

In Banatul de munte, chiar in cunoscuta statiune turistica Baile Herculane se afla Grota Haiducilor sau Pestera Hotilor. Aceasta se afla chiar in zona Hotelului Roman din statiune, iar cateva scari duc direct spre grota.

Pe peretii grotei se pot vedea cu usurinta inscrisuri, iar cea mai veche iscalitura dateaza din anul 1820. Celebrul explorator Emil Racovita a cercetat si el aceasta grota.

De-a lungul timpului, pestera a fost si locul unde haiducii isi ascundeau prada, de aici si numele Grota Haiducilor.

In Grota Haiducilor s-au facut numeroase cercetari arheologice si au fost gasite vase si monede romane cu o mare valoare istorica. Grota are 143 de metri, iar intrarea parca te invita intr-un labirint. Dupa ce ai pasit in grota, vezi o alta despicatura in munte, iar dincolo de ea, un peisaj care iti taie respiratia.

Mai trebuie spus ca fauna de aici este unicat in Europa. Se mai gaseste doar in America Latina.

Detalii AICI

Foto: zigzagprinromania.com

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...