Opinia Timisoarei

Locul din Banat in care se construieste mai ceva ca la Timisoara! A ajuns in top

TIMISOARA. In ciuda recesiunii, exista zone in care continua sa se dezvolte cu repeziciune ansambluri rezidentiale, aceasta in special in localitati cu potential economic ridicat. E drept ca investitorii continua sa se extinda in marile orase, dar mai ales in zonele periferice ale acestora. E o strategie pe care multi dezvoltatori imobiliari pariaza in aceste vremuri pentru ca au parte de mai multe facilitati, iar pretul terenurilor e mai accesibil.

Asa se face ca, potrivit unui studiu realizat de DTZ Research, in clasamentul national al celor 15 localitati fruntase la constructia de locuinte se situeaza si o comuna de langa Timisoara – Giroc.

Potrivit datelor consemnate anul trecut, acestea depasesc orase mari, precum Iasi, Ploiesti, Galati sau Sibiu.

Practic, in Popesti Leordeni s-au construit anul trecut la fel de multe locuinte ca in Bucuresti, livrarile din Selimbar le-au depasit pe cele din Sibiu, in timp ce activitatea rezidentiala din Miroslava (judetul Iasi) a fost mai sustinuta ca in Iasi. Totodata, comunele Floresti si Giroc, din apropierea oraselor Cluj-Napoca si Timisoara, se dezvolta puternic, devenind sateliti importanti ai celor doua localitati”, se arata in raportul citat.

Autorii acestuia precizeaza ca preturile mai mici ale terenurilor si dorinta multor locuitori din orase de a se muta de la bloc la casa sunt principalele motive pentru care piata rezidentiala din aceste localitati mici este foarte activa. Un alt factor important este existenta infrastructurii care permite un acces usor catre orasele mari din apropiere.

Exit mobile version