Noutati :

Locul din Banat in care se construieste mai ceva ca la Timisoara! A ajuns in top

18 noiembrie, 2015 - 09:33 PM
Autor: Anonim      
Categorie: ECONOMIC
7

TIMISOARA. In ciuda recesiunii, exista zone in care continua sa se dezvolte cu repeziciune ansambluri rezidentiale, aceasta in special in localitati cu potential economic ridicat. E drept ca investitorii continua sa se extinda in marile orase, dar mai ales in zonele periferice ale acestora. E o strategie pe care multi dezvoltatori imobiliari pariaza in aceste vremuri pentru ca au parte de mai multe facilitati, iar pretul terenurilor e mai accesibil.

Asa se face ca, potrivit unui studiu realizat de DTZ Research, in clasamentul national al celor 15 localitati fruntase la constructia de locuinte se situeaza si o comuna de langa Timisoara – Giroc.

Potrivit datelor consemnate anul trecut, acestea depasesc orase mari, precum Iasi, Ploiesti, Galati sau Sibiu.

clasament-constructii

Practic, in Popesti Leordeni s-au construit anul trecut la fel de multe locuinte ca in Bucuresti, livrarile din Selimbar le-au depasit pe cele din Sibiu, in timp ce activitatea rezidentiala din Miroslava (judetul Iasi) a fost mai sustinuta ca in Iasi. Totodata, comunele Floresti si Giroc, din apropierea oraselor Cluj-Napoca si Timisoara, se dezvolta puternic, devenind sateliti importanti ai celor doua localitati”, se arata in raportul citat.

Autorii acestuia precizeaza ca preturile mai mici ale terenurilor si dorinta multor locuitori din orase de a se muta de la bloc la casa sunt principalele motive pentru care piata rezidentiala din aceste localitati mici este foarte activa. Un alt factor important este existenta infrastructurii care permite un acces usor catre orasele mari din apropiere.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 7comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Slab, Timisoara (si Giroc), fata de contracanditatele Cluj, Brasov, Constanta, Sibiu (chiar). Cat despre Giroc, e chiar o prostie. Timisoara ar trebui sa puna accent pe zona de nord a orasului unde exista infrastructura ca in occident. Zona de sud e cea mai proasta. Apa freatica la nivel ridicat, pericol de inundatie, zona mlastinoasa nesanatoasa dintre Bega si Timis. Viitorul e unirea Timisoarei cu Aradul. DEci, unde trebuie sa se construiasca?

  • … unirea … un nou vis ero(t)ic.
   Daca iei cei 50 km Timisoara-Arad, scoti satele si insiri noile zone de locuinte (semicompacte) numai in lungul drumului (front 20 m) trebuie sa construiesti cca 2×2000 de case (ca de, mai pui si ceva in paralel) si ai strada mare : Calea TIMARAD si municipiul TIMARAD. Pune si alimentarea cu EE, GM, Canalizare, … si vezi cam cat costa o parcela pe care se va construi (pe cel care constrieste, nu „marele municipiu”) , ptc. doar nu vor cere noi proprietari ca municipiul TIMARAD sa-si asume raspunderea financiara (faliment la start)

 2. Unirea Timisoarei cu Aradul? Esti amator de Sci-Fi? Tm + Ar = love?

 3. Infrastructura in Timisoara, pe bune? 10% poate cum trebuie in partea de Nord restul e haos.

 4. Pax Tecum vorbește prostii. În zona de nord, intre Timișoara și Dumbrăvița pânză freatica e aproape de nivelul solului, multi au luat teapa acolo. În plus – sau minus – traficul periurban din nord e infernal, poluarea la fel. Un sud traficul e mai degajat. A fost Pax sa vadă zona San Mănăstire sau Utvin? Nu cred…

 5. Singura solutie viabila ii extinderea catre Calacea-bai si zona Hodoni .

 6. Locuiesc in Utvin din luna mai, constructia casei incepand-o acum doi ani. Tin sa spun ca sunt cum nu se poate mai multumit: circulatie lejera, pret achizitie teren putin mai mic, nu am casa langa Bega, sunt in partea de case din partea garii care e cea mai inalta parte din sat, salvari, politie, tramvaie = zero! Mentionez ca am stat 18 ani in piata Maria, cu geamurile la bulevard, unde era practic un infern de locuit.