Noutati :

Locuinte protejate si centru de zi, intr-o localitate nu departe de Timisoara. A fost semnat contractul

19 septembrie, 2019 - 09:41 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Zone functionale destinate personalului si oamenilor cu dizabilitati, case cu 5 dormitoare si camere de zi si bucatarii, dar si un centru de zi dotat la standarde europene. Toate acestea urmeaza sa fie construite in comuna Periam, in urma unei investitii din fonduri europene castigata de Consiliul Judetean Timis.

Presedintele CJT a semnat contractul pentru realizarea proiectului tehnic si a executiei celor 3 locuinte protejate ce urmeaza sa fie ridicate la Periam, care urmeaza sa aiba un numar de 30 de beneficiari.

„Investitia ne va permite sa asiguram conditii mult mai bune pentru persoanele cu dizabilitati. Am reusit sa atragem o finantare europeana importanta. Proiectul de la Periam nu este singular. Construim astfel de locuinte, pe fonduri europene, si la Gavojdia si Lugoj. Beneficiarii locuințelor vor trai intr-un mediu similar cu cel al unei familii, fapt extrem de important pentru dezvoltarea lor normala”, a spus presedintele Consiliului Judetean, Calin Dobra.

Fiecare dintre cele 3 case va avea, printre altele, camere cu cate doua paturi, special amenajate, o camera de zi pentru diverse activitati, o bucatarie cu loc de luat masa si patru grupuri sanitare configurate pentru persoanele cu dizabilitati. Toate spatiile comune vor fi accesibile inclusiv celor cu mobilitate redusa, care se deplaseaza in fotoliu rulant.

In cadrul aceluiasi proiect urmeaza sa fie reabilitat si dotat un centru de zi din apropierea noilor locuinte protejate.

In total, cele trei locuinte protejate urmeasa sa aiba peste 1.100 de metri patrati, iar valoarea investitiei se ridica la 3,6 milioane de lei. Pentru intocmirea proiectului tehnic sunt puse la dispozitie 3 luni, iar lucrarile propriu-zise vor dura un an si jumatate.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...