Locuiesti intr-un cartier rezidential? Cum poti imbunatati confortul si siguranta casei?

Bine te-am găsit! Dacă ai ajuns la acest articol, înseamnă că te preocupa siguranţa şi confortul casei şi al familiei tale- ne bucurăm să auzim asta! Ne-am hotărât să îţi oferim nişte sfaturi simple ce îţi pot aduce un plus de linişte psihică.

Desigur, un sistem de supraveghere este primul lucru pe care dorim să ţi-l recomandăm, dar suntem flexibili. Un sistem de supraveghere pus la punct şi instalat corespunzător poate face diferenţa dintre un jaf nerezolvat şi unul soluţionat a doua zi, fără prea multe bătăi de cap. Un sistem de genul este compus din camere de supraveghere, senzori de diferite tipuri, un panou de control şi alte funcţii adiţionale. Fiecare casa necesită un sistem de supraveghere dar dacă bugetul este restrâns, alte metode funcţionează corespunzător pentru a te proteja de vizitatori nedoriţi.

O alta sugestie o constituie un sistem de alarmă. Diferenţa dintre un sistem de supraveghere şi unul de alarmă este faptul că supravegherea presupune camere video, pe când alarma presupune senzori de mişcare sau/si magnetici. Tu instalezi un senzor de mişcare la intrarea în casă, pleci şi armezi sistemul. În momentul când uşa se deschide şi sistemul este armat, senzorul trimite un semnal catre panoul de control iar acesta declanşează alarma. Tu primeşti o notificare pe telefon sau sistemul apelează direct forţele de ordine-totul depinde de modelul sistemului şi de funcţiile acestuia. Pe lângă acestea, există şi senzori de geam spart; aceştia se ataşează ferestrei, iar în momentul în care geamul este bruscat, alarma este declanşată.

Am început cu sistemul de supraveghere aşa că acum îţi mai vorbim şi despre automatizarea porţilor principale ale casei. Acest lucru oferă un cu totul alt nivel de confort. Vorbim despre deschiderea şi închiderea porţilor de la intrare în mod automat, fără niciun efort fizic. Acest lucru te ajută să îţi păstrezi hainele intacte într-o zi ploioasă, îţi oferă posibilitatea de a deschide porţile chiar şi când nu eşti acasă (unele modele au control GSM) şi  pot constitui un impediment pentru eventualele persoane rău intenţionate.

Instalează un videointerfon; această metodă simplă, dar eficientă, dă rezultate favorabile. În timp ce această soluţie oferă confort sporit, in acelaşi timp te protejează de un eventual jaf şi de vânzătorii ambulanţi ce doresc să îţi irosceasca timpul. De asemenea, cei mai vulnerabili sunt copiii şi persoanele în vârstă –atunci cand sunt singuri acasă . Cu un videointerfon poţi încuia şi descuia uşa chiar şi când nu eşti acasă, poţi verifica cine a vrut să îţi facă o vizită când ai fost plecat şi poţi monitoriza totul de pe telefonul tău.

Optează pentru un detector de fum pentru incendiu. Un detector de genul, precum şi unul de inundaţie te pot alerta direct pe telefonul personal când a avut loc un incident nefericit. Aceştia transmit un semnal către un panou de control iar ulterior acesta îţi trimite o notificare/alertă direct pe smartphone-ul tău. Din acel punct, tu decizi ce doreşti să faci. Există, de asemenea, modele de detectoare ce alertează autorităţile competente când un incident a avut loc- în acest fel tu ştii exact ce se întâmplă şi poţi sta mai liniştit în vacanţe.

Ia in considerare automatizarea uşii de la garaj– ese o zonă vulnerabilă şi o oportunitate minunata de intrare pentru un hoţ. De câte ori nu ai plecat de acasă fără să încui/închizi uşa de la garaj? Ştim deja senzaţia de nelinişte când se întâmplă asta aşa că un motor care să acţioneze uşa garajului este întotdeauna o idee bună. Diferite modele de automatizări îţi dau posibilitatea să programezi închiderea uşii pentru ce moment vrei tu sau să o închizi de la distanţă, in drum spre lucru, de exemplu.

Pe lângă aceste soluţii ce presupun mersul la cumpărături, te mai învăţăm nişte metode de protecţie pe care le poţi adopta, fără niciun fel de costuri.

  • Nu te lăuda cu vacanţa în care urmează să pleci! Este o metodă sigură de a îi spune unui hot că ai eliberat casa şi ca el are undă verde penru a intra. Asigură-te că nici copiii tăi nu postează pe retelele de socializare ceea ce urmează să facă. Ştim că vrei să împărtăşeşti cu noi pozele din vacanţă, dar aşteaptă până când te intorci, va fii mai sigur!
  • Lasă cheia de rezervă unei persoane de încredere; când pleci într-o călătorie, fie că locuinţa ta este automatizată sau nu, în cazul unui incident, forţele de ordine trebuie să poată intra în casa ta şi evalua problema. Cea mai bună soluţie pentru problema aceasta este lăsatul cheii în grija unei persoane în care te încrezi- poate fi membru al familiei sau vecin, tu decizi.
  • În cazul iernii şi implicit plecatului în vacanţă, asigură-te că ai o persoana de încredere ce îţi poate ridica corespondenţa periodic – pentru a părea că eşti acasa. De asemenea, îi poţi ruga să parcheze maşina în dreptul garajului pentru a lăsa urme de cauciuc pe zăpadă – din nou, semn că locuinţa nu este goala.
  • În preajma sărbătorilor, nu depozita ambalajele cadourilor afară lângă pubela din stradă- hoţii pot înţelege că eşti o persoană înstărită, prin urmare o ţintă sigură.
  • Verifică în fiecare seară geamurile şi uşile şi asigură-te că toate sunt închise şi încuiate corespunzător. 5 minute în plus în fiecare seară înainte să dai stingerea pot face diferenţa între o noapte liniştită şi una în care chemi poliţia.
  • Lasă un bec de la intrare aprins. Sau, şi mai bine, optează pentru becuri programabile (smart) care se aprind automat la ora setată de tine. Poţi, de asemenea, să alegi becuri cu senzori de mişcare: când cineva apare la uşa casei tale cât eşti plecat, lumina din faţa uşii se va aprinde automat descurajând o persoană cu eventuale rele intenţii.

Viaţa la casă este atât de frumoasă şi totuşi atât de riscantă. Vrem să te ajutăm să păstrezi confortul şi siguranţa ta, a casei şi a familiei tale. Sperăm ca în urma acestui articol să putem face o diferenţă în viaţa ta şi să te facem să te simţi în siguranţă. Dacă ai ajuns până aici, înseamnă că ne-am făcut datoria, iar tu ai acumulat noi informaţii în legătură cu îmbunătăţirea securităţii vieţii tale. Ai grijă de tine!

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.