Noutati :

Locuiesti intr-o cladire monument istoric, la Timisoara? Consiliul Local a decis: nu mai esti scutit de impozit!

16 octombrie, 2015 - 03:41 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Gata cu scutirile de impozite pentru timisorenii care locuiesc in cladiri monumente istorice! Chiar daca au investit sau nu au investit in ele pana acum. Consilierii locali au decis sa taie cladirile monument istoric de pe lista celor care sunt scutite de plata impozitului.

„Din 1994 pana in prezent legea excludea de la plata impozitelor aceste cladiri. Noul Cod Fiscal ne da noua dreptul de a incasa sau nu impozitul pe aceste cladiri. Cred ca ar trebui facuta o delimitare clara intre proprietarii de monumente istorice care au investit in cladiri in cei 21 de ani si cei care nu au facut nimic si au beneficiat si ei de aceasta gratuitate. Propun sa vedem care este formula juridica si sa scutim de la impozit doar cladirile care au fost reabilitate de proprietari, altfel nu incurajam in niciun fel reabilitarea”, a propus consilierul local Alfred Simonis.

Potrivit sefului Directiei Fiscale din cadrul municipalitatii, Adrian Bodo, nu se pot face delimitari clare intre cei care si-au reabilitat cladirile si intre cei care nu au investit nimic si au fost totusi scutiti de impozite.

Un alt consilier local a propus sa fie taiate de pe lista imobilelor care sunt scutite de la plata impozitelor cladirile clasate ca si monumente istorice. Iar propunerea a fost agreata in unanimitate de toti consilierii locali.

„Legea prevede monumente istorice in ansamblu, dar nu putem face delimitare intre cele reabilitate si cele care nu au fost reabilitate. Eu consider ca 21 de ani au fost suficienti pentru cei care au dorit sa le reabiliteze. Propun sa taiem din lista cladirilor scutite de plata impozitelor monumentele istorice, urmand sa dam scutiri, pe viitor, pe baza lucrarilor efectuate, cum facem si cu blocurile anvelopate”, a spus Stefan Sandu.

Propunerea alesului PNL a fost aprobata de Consiliul Local Timisoara. Pe langa faptul ca timisorenii care locuiesc in cladiri monument istoric vor plati impozitul pe cladiri de anul viitor, ei ar putea intra si la supraimpozitare, urmand sa plateasca impozit chiar si de 5 ori mai mult, daca lasa cladirile neingrijite.

Consilierii locali au aprobat, vineri, cuantumul taxelor si impozitelor locale pe anul 2016, modificate si la Timisoara dupa noul Cod Fiscal.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...