Noutati :

Locuiesti in Timisoara, cresti gaini, iepuri sau alte animale si nu le declari la Primarie? Risti amenzi uriase!

15 ianuarie, 2014 - 11:04 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Timisorenii care cresc animale, detin terenuri agricole, utilaje si instalatii pentru agricultura sau constructii ori orice alt domeniu sunt obligati sa le inscrie in Registrul Agricol al Primariei. In caz contrar, risca amenzi de pana la 1.500 de lei.

Obligativitatea este valabila pentru persoanele fizice care locuiesc in Timisoara, pentru cele cu domiciliul fiscal in alte localitati, dar si pentru firmele cu sediul social in Timisoara – fie ca vorbim de societati comerciale, unitati de invatamant, sanatate, culte, industrie, transport, constructii, administratie publica -, precum si persoanele juridice cu domiciliul fiscal in alte localitati care au bunuri in Timisoara. Este vorba despre terenuri agricole, inclusiv gradini, pomi fructiferi, vita-de-vie etc ori despre terenuri silvice, animale domestice sau animale salbatice crescute in captivitate – vaci, oi, capre, porci, cai, iepuri, animale de blana, pasari, albine, dar si utilaje si instalatii pentru agricultura, silvicultura, constructii.

La Registrul Agricol al Timisoarei trebuie declarate suprafetele de terenuri agricole, inclusiv gradini familiale, utilajele agricole, animalele, pasarile, familiile de albine, pomii fructiferi si constructiile care sunt exploatate sau detinute in Timisoara.

Exista si termene: 5 ianuarie – 1 martie pentru datele anuale privind membrii gospodariei, terenul aflat in proprietate, terenul utilizat, cladirile cu destinatia de locuinta, constructiile anexe si mijloacele de transport cu tractiune animala si mecanica, masinile, utilajele si instalatiile pentru agricultura si silvicultura, efectivele de animale existente, dar si modificarile intervenite in cursul anului precedent, precum si 1 – 31 mai pentru datele privind modul de folosinta a terenului, suprafetele cultivate, terenurile necultivate, ogoarele, numarul pomilor in anul agricol.

„Inscrierea datelor in registrul agricol se va face pe baza declaratiei date pe propria raspundere de capul gospodariei sau, in lipsa acestuia, de un alt membru major al gospodariei, prin vizitarea persoanelor fizice de catre persoanele imputernicite cu completarea registrului agricol sau la primarie. Nedeclararea datelor care fac obiectul registrului agricol, declararea de date neconforme cu realitatea, refuzul de declarare constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 100 lei la 500 lei in cazul persoanelor fizice, iar in cazul persoanelor juridice cu amenda de la 300 lei la 1.500 lei”, transmite secretarul Primariei Timisoara, Ioan Cojocari.

Inscrierile se fac la sediul Serviciului Administrare Fond Funciar, bulevardul Mihai Eminescu nr. 1 din cadrul Primariei Timisoara, de luni pana vineri, intre orele 8:30 – 10:30, dar si martea si joia intre orele 14:00 – 16:00.

CITESTE SI: Timisoara ca… „la tara“! Sute de pasari, porci, vaci sau cai cresc in curtile timisorenilor care stau la casa. Chiar langa blocuriInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. cum adica…..in curetea mea imi pun ce pomi vreau si am grija de ei…..mai bine idiotul de la primarie ar trebui sa asfalteze strazi din oras care arata ca dupa razboi,si sa aiba grija de pomii de pe strada care mai au putin si cad……dupa ce ca imi ia bani si pe teren,si pe constructie mai are pretentia sa-mi ia si pentru pomi……da ce mi-a dat el vreun ban ca sa imi cumpar ceva?……platesc impozit pentru strada asfaltata si nici macar piatra nu e pe strada,deci ar trebui sa-si faca treaba calumea si dupa aia sa mai ceara bani……