Locatarii din blocul explodat in Girocului, sfatuiti sa faca reabilitarea pe banii lor cu ADP-ul. Prefectul s-a impacat cu primarul

Guvernul si Primaria Timisoara nu-i pot ajuta cu fonduri, asa ca oamenii din apartamentele aflate in blocul de pe strada Brailoiu, afectat de o explozie iarna trecuta, sunt sfatuiti sa-si faca reparatiile cu Administrarea Domeniului Public, iar banii sa-i plateasca esalonat. Astazi, la Prefectura Timis s-a intrunit Comitetul pentru Situatii de Urgenta care a analizat situatia sinistratilor din imobil care au decis sa se intoarca in apartamentele daramate si se expun unui mare pericol. Imediat dupa deflagratia din ianuarie, cei de la ADP au adus niste popi care sa sustina peretii din bloc, iar la inceputul lunii noiembrie ar fi trebuit sa-si ia grinzile de acolo. Primaria a decis insa sa nu faca acest lucru. Ba, mai mult, sugereaza ca tocmai cei de la ADP sa si faca lucrarile de reabilitare pe banii proprietarilor. Aceasta, deoarece cunosc foarte bine situatia si stiu ce au de facut. Apoi, prin contract, asociatia sa se angajeze la acoperirea treptata a cheltuielilor, in rate. "Primarul a promis ca ADP nu va retrage elementele de sustinere de pe bloc, iar daca Consiliul Local va aproba, proprietarii vor putea plati esalonat investitia catre ADP. Daca nu, isi pot cauta alte surse de finantare", a spus prefectul Mircea Bacala. "ADP este indreptatit sa-si retraga elementele de sustinere de pe acel bloc, dar nu e moral sa faca acest lucru. In privinta lucrarilor, am avansat ideea ca asociatiile de proprietari sa ia legatura cu ADP-ul si sa stabileasca prin contract cum sa se lucreze. Pentru intreaga reabilitare a blocului sunt necesari intre 100 si 200.000 de euro. Probabil ca proprietarii se vor adresa ADP-ului pentru ca acesta cunoaste bine situatia de acolo. In acel bloc nu stau neaparat proprietari; stau oameni in chirii, fara niciun contract cu proprietarul si fara ca proprietarul sa plateasca datorii la Fisc. Pe bugetul acestui an nu avem bani pentru lucrare, iar pe bugetul anului viitor nu promit nimic", a declarat primarul Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu. [nggallery id=36] Prefectul si primarul au ingropat securea razboiului Intalnirea de astazi dintre prefectul Mircea Bacala si primarul Gheorghe Ciuhandu de la Palatul Administrativ marcheaza si impacarea celor doi dupa o serie intreaga de contre pe diferite probleme. De altfel, Ciuhandu anuntase ca refuza sa mai stea la aceeasi masa cu Bacala si spusese ca nu-i va mai raspunde la atacuri. Astazi, insa, primarul a decis sa onoreze invitatia prefectului si s-au impacat, lucru pe care, de altfel, cei doi l-au confirmat si jurnalistilor.

Guvernul si Primaria Timisoara nu-i pot ajuta cu fonduri, asa ca oamenii din apartamentele aflate in blocul de pe strada Brailoiu, afectat de o explozie iarna trecuta, sunt sfatuiti sa-si faca reparatiile cu Administrarea Domeniului Public, iar banii sa-i plateasca esalonat.

Astazi, la Prefectura Timis s-a intrunit Comitetul pentru Situatii de Urgenta care a analizat situatia sinistratilor din imobil care au decis sa se intoarca in apartamentele daramate si se expun unui mare pericol.

Imediat dupa deflagratia din ianuarie, cei de la ADP au adus niste popi care sa sustina peretii din bloc, iar la inceputul lunii noiembrie ar fi trebuit sa-si ia grinzile de acolo. Primaria a decis insa sa nu faca acest lucru.

Ba, mai mult, sugereaza ca tocmai cei de la ADP sa si faca lucrarile de reabilitare pe banii proprietarilor. Aceasta, deoarece cunosc foarte bine situatia si stiu ce au de facut. Apoi, prin contract, asociatia sa se angajeze la acoperirea treptata a cheltuielilor, in rate.
„Primarul a promis ca ADP nu va retrage elementele de sustinere de pe bloc, iar daca Consiliul Local va aproba, proprietarii vor putea plati esalonat investitia catre ADP. Daca nu, isi pot cauta alte surse de finantare”, a spus prefectul Mircea Bacala.

„ADP este indreptatit sa-si retraga elementele de sustinere de pe acel bloc, dar nu e moral sa faca acest lucru. In privinta lucrarilor, am avansat ideea ca asociatiile de proprietari sa ia legatura cu ADP-ul si sa stabileasca prin contract cum sa se lucreze. Pentru intreaga reabilitare a blocului sunt necesari intre 100 si 200.000 de euro. Probabil ca proprietarii se vor adresa ADP-ului pentru ca acesta cunoaste bine situatia de acolo.

In acel bloc nu stau neaparat proprietari; stau oameni in chirii, fara niciun contract cu proprietarul si fara ca proprietarul sa plateasca datorii la Fisc. Pe bugetul acestui an nu avem bani pentru lucrare, iar pe bugetul anului viitor nu promit nimic”, a declarat primarul Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu.

Prefectul si primarul au ingropat securea razboiului

Intalnirea de astazi dintre prefectul Mircea Bacala si primarul Gheorghe Ciuhandu de la Palatul Administrativ marcheaza si impacarea celor doi dupa o serie intreaga de contre pe diferite probleme.

De altfel, Ciuhandu anuntase ca refuza sa mai stea la aceeasi masa cu Bacala si spusese ca nu-i va mai raspunde la atacuri. Astazi, insa, primarul a decis sa onoreze invitatia prefectului si s-au impacat, lucru pe care, de altfel, cei doi l-au confirmat si jurnalistilor.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.