Noutati :

Locatarii blocului explodat de pe strada Brailoiu din Timisoara nu isi vor petrece sarbatorile de iarna acasa

2 noiembrie, 2011 - 12:28 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Lucrarile la blocul care a explodat la inceputul anului 2010 de pe strada Brailoiu din Timisoara sunt programate sa se finalizeze la sfarsitul acestui an, insa autoritatile sunt sceptice ca termenul se va respecta.

Sunt multumit de stadiul lucrarilor, insa s-ar putea ca locuitorii de aici sa isi faca sarbatorile in alt loc pentru ca este foarte mult de lucru la finisaje. Proprietarii  nu au bani pentru achizitionarea de obiecte sanitare si mobilier. Constructorul  si-a facut datoria. Sper ca pana la inghet sa se finalizeze macar lucrarile exterioare„, a declarat Mircea Bacala, prefectul de Timis.

Bacala a mai spus ca desi autorizatia de constructie a fost eliberata de Primaria Timisoara inca din luna februarie, lucrarile au inceput in a doua jumatate a lunii septembrie din cauza ca a trebuit refacut proiectul tehnic al lucrarii.

O alta problema care o intampina constructorii o reprezinta canalizarea. Blocul este debransat de la sistemul de canalizare al orasului, iar toate dejectiile sunt adunate la subsol.

Trebuie facute instalatia de apa si canalizare pentru ca acestea nu au fost legate la reteaua exterioara. Subsolul este plin cu dejectii. In acest moment, subsolul este plin cu dejectii care fac rau cimentului si materialelor folosite in constructii„, a declarat Ion Constantin, directorul Inspectoratului de Stat in Constructii.

Pentru rebransarea la reteaua exterioara de apa si canal, proprietarii de blocului de pe strada Brailoiu trebuie sa scoata din buzunar mii de lei pentru ca banii primiti de la Guvern pentru reabilitarea imobilului nu sunt suficienti si pentru investitii in reteaua electrica.

La inceputul acestui an, Guvernul Romaniei a alocat suma de 874.000 de lei pentru reabilitarea termica a blocului si reamenajarea structurii acestuia.

CITESTE SI: Guvernul a dat 200.000 de euro pentru blocul explodat de pe strada Brailoiu. Acesta va fi imobilul cel mai… monitorizat de autoritati

In ianuarie 2010,  o butelie a explodat intr-un apartament situat la etajul al treilea al unui bloc de garsoniere de pe strada Brailoiu din Timisoara, afectand intreaga structura de rezistenta a imobilului.

FOTO: Dariana DragosInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...