Localitatile din Timis in care magazinele se inchid la orele 18.00 toata saptamana si cele in care sunt deschise pana la 20.00. Cum se aplica noile restrictii ce intra in vigoare

Noile restrictii impuse de Guvern intra in vigoare incepand de duminica seara. Astfel, in toate localitatile in care rata de infectare cu COVID e mai mare de 4 la mie magazinele vor inchide la ora 18.00, in zilele de vineri, sambata si duminica, iar oamenii nu vor mai avea voie sa iasa din case dupa ora 20.00 decat cu motive bine intemeiate si, evident, cu declaratie pe propria raspundere.
Restrictiile sunt mai drastice in cazul localitatilor care depasesc incidenta de 7,5 la mia de locuitori, cum este si cazul Timisoarei (sambata era 8,28), circulatia va fi interzisa dupa ora 20.00 pe parcursul intregii saptamani, iar magazinele se inchid la 18.00 in fiecare zi.

CITESTE SI: Noul model de declaratie pe proprie raspundere, cu care se poate iesi din casa dupa ora 20.00. Poate fi scrisa si de mana 

In Timis, peste 7,5 incidenta de cazuri sunt: Ortisoara 12,59, Padureni 12,49, Mosnita Noua 10,47, Giroc 10,08, Sanmihaiu Roman 9,77, Jebel 9,13, Sacalaz 8,86, Masloc 8,54, Timisoara 8,28.

Acestea intra in scenariul cel mai restrictiv, iar Timisoara, Giroc si Mosnita Noua sunt chiar in carantina pana miercuri, 31 martie, ora 24.00.

Intre 4.00 si 7,5 rata de infectare cu coronavirus, unde masurile sunt putin mai blande, si restrictioneaza zilele de weekend, in Timis avem localitatile: Pischia 7,49, Ghiroda 7,47, Peciu Nou 7,22, Lovrin 7,04, Parta 6,96, Becicherecu Mic 6,56, Bucovat 6,52, Giarmata 6,46, Sag 6,1, Bogda 5,96, Remetea Mare 5,89, Recas 5,72, Dumbravita 5,71, Ghilad 5,69, Belint 5,59, Sannicolau Mare 4,54, Moravita 4,36, Giulvaz 4,3, Valcani 4,28, Costeiu 4,04, Giera 4,04, Denta 4,03. Dintre acestea, Dumbravita este inca in carantina prelungita pana miercuri.

***

Hotararea de Guvern prevede limitarea circulatiei, de la ora 20.00, in zilele de vineri, sambata si duminica, in localitatile care au incidenta mai mare de 4 la mie, dar si inchiderea magazinelor la ora 18.00.Conform documentului, in toate localitatile unde incidenta cumulata la 14 zile este mai mare de 4 si mai mica sau egala cu 7,5/1.000 de locuitori, se interzice circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei in zilele de vineri, sambata si duminica in intervalul orar 20,00—5,00, cu urmatoarele exceptii:

a) deplasarea in interes profesional, inclusiv intre locuinta/gospodarie si locul/locurile de desfasurare a activitatii profesionale si inapoi;

b) deplasarea pentru asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta, precum si pentru achizitionarea de medicamente;

c) deplasari in afara localitatilor ale persoanelor care sunt in tranzit sau efectueaza calatorii al caror interval orar se suprapune cu perioada interdictiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, si care poate fi dovedit prin bilet sau orice alta modalitate de achitare a calatoriei;

d) deplasarea din motive justificate, precum ingrijirea/insotirea copilului, asistenta persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati ori decesul unui membru de familie;

De asemenea, in toate localitatile unde incidenta cumulata la 14 zile depaseste 7,5/1.000 de locuitori, se interzice circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei in intervalul orar 20,00—5,00, cu urmatoarele exceptii:

a) deplasarea in interes profesional, inclusiv intre locuinta/gospodarie si locul/locurile de desfasurare a activitatii profesionale si inapoi;

b) deplasarea pentru asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta, precum si pentru achizitionarea de medicamente;

c) deplasari in afara localitatilor ale persoanelor care sunt in tranzit sau efectueaza calatorii al caror interval orar se suprapune cu perioada interdictiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, si care poate fi dovedit prin bilet sau orice alta modalitate de achitare a calatoriei;

d) deplasarea din motive justificate, precum ingrijirea/insotirea copilului, asistenta persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati ori decesul unui membru de familie;

Totodata, in toate localitatile se permite circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei, in perioada 27-28 martie, in intervalul orar 18,00—22,00 pentru deplasarea si participarea la serviciile religioase oficiate pentru sarbatoarea Pesah si, in perioada 3-4 aprilie, in intervalul orar 20,00—2,00 pentru deplasarea si participarea la slujbele religioase.

De asemenea, se instituie obligatia pentru operatorii economici care desfasoara activitati de comert/prestari de servicii in spatii inchise si/sau deschise, publice si/sau private, sa isi organizeze si sa isi desfasoare activitatea in intervalul orar 5,00-21,00.

Se instituie obligatia pentru operatorii economici care desfasoara activitati de comert/prestari de servicii in spatii inchise si/sau deschise, publice si/sau private, sa isi organizeze si sa isi desfasoare activitatea in zilele de vineri, sambata si duminica in intervalul orar 5,00—18,00, in toate localitatile unde incidenta cumulata la 14 zile este mai mare de 4 si mai mica sau egala cu 7,5/1.000 de locuitori.

Totodata, se instituie obligatia pentru operatorii economici care desfasoara activitati de comert/prestari de servicii in spatii inchise si/sau deschise, publice si/sau private, sa isi organizeze si sa isi desfasoare activitatea in intervalul orar 5,00—18,00, in toate localitatile unde incidenta cumulata la 14 zile depaseste 7,5/1.000 de locuitori.

Prin exceptie, unitatile farmaceutice, benzinariile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum si operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane care utilizeaza autovehicule cu capacitate mai mare de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducatorului auto, si cei din domeniul transportului rutier de marfuri care utilizeaza autovehicule cu masa maxima autorizata de peste 2,4 tone isi pot desfasura activitatea in regim normal de munca, cu respectarea normelor de protectie sanitara.

Documentul mai prevede ca se suspenda activitatea operatorilor economici desfasurata in spatii inchise in domeniul salilor de sport si/sau fitness in localitatile unde incidenta cumulata la 14 zile este mai mare de 4/1.000 de locuitori.

Timisoara are cea mai mare rata de infectare dintre resedintele de judet, respectiv 8,28 la mie. De altfel, orasul este in carantina, alaturi de cele patru comune periurbane Mosnita Noua, Dumbravita, Giroc si Ghiroda.

Sursa: News.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. ursu spune:

  Iar n-ai basca?

 2. cursu spune:

  Ia may date plm

 3. Scursu spune:

  Aici scursu! M-a cautat cineva? Ia plecati la … undeva

 4. CiCa spune:

  Absurdul textului HG-ului este urmatorul:
  Zice textul ca daca incidenta este peste 4/1000, se aplica niste restrictii. Dar acelasi text zice ca restrictiile se ridica atunci cand valoarea scade sub 3.5/1000. Ceea ce inseamna ca, tehnic vorbind, regulile se aplica si atunci cand incidenta este sub 4/1000. O contradictie chiar in textul hotararii?
  Similar pentru pragul urmator: peste 7.5 incepe aplicarea restrictiilor, dar nu se trece la restrictiile de nivel inferior decat la 7.

  Prin urmare, am putea avea o situatie de genul asta: o localitate „in crestere”, aflata la 7.25 are alte restrictii fata de o localitate in scadere, aflata tot la 7.25.
  Sau, mai interesant, o localitate la 3.75 „beneficiaza” doar de pe urma restrictiilor generice daca este in crestere, dar nu si daca este in scadere de la pragul anterior!

 5. Aristotel spune:

  Daca noua Hotarare de Guvern se aplica si Timisoarei, atunci nu se pote aplica decat in integralitate.

  Prin urmare, intre orele 5 si 20 circulatia este libera si nu mai trebuie declaratie nici in Timisoara.

  • ELLA spune:

   Exact acest lucru încerc să îl aflu și eu: dacă mai trebuie declarație pentru deplasarea în timpul zilei. Chiar nu pot spune clar și răspicat autoritățile acest lucru? Trebuie să trag eu concluzia?
   Să le fie rușine!

 6. Ovidiu spune:

  Asa e în „republica” lui Mao Tse Dun ! Minunat , felicitări și la mai mare.

 7. Aperol Spritz spune:

  Noul regim nazi-comunist impus de comunitate europeană… Bunici și străbunici nostri au făcut război pentru mai puțin de atât…

 8. Fritz venim peste tine sa iti dai demisia spune:

  Fritz demisia!!!
  Sa ne adunam luni 29 martie in piata operei si sa mergem peste Fritz si sa cerem demisia .
  Demisia in masa a consilierilor locali a mafioților comunisti din USR+ si PNL !!!

 9. Fritz demisia si fugi pana mai apuci spune:

  Fritz ai avut timp suficient sa iti dai demisia .
  A început revolutia Fritz demisia si fugi pana mai poți.
  Fritz la revoluție va curge sânge !!!!

 10. USR+ si PNL a veni ziua scadentei . spune:

  Noul guvern va pedepsi aspru toate abuzurile făcute de toti pupincuriști sistemului mafiot USR + PNL

 11. Revolutia a început si la București. spune:

  Sper ca revolutionari din București sa il linșeze pe Arafat si guvernul lui Johannis si sa scăpăm pe veci de comunisti imputiti.

 12. Ultima solutie spune:

  Jos Iohannis!
  Jos Catu!
  Jos Arafat!
  Jos Nemeth!
  Jos Fritz!

 13. Fritz de mâine ești somer spune:

  Fritz si gasca de comunisti sa va dati demisia mâine la prima ora.
  Demisia si sa plecați de buna voie nu va mai vrem.

 14. Demiterea lui Johannis si guvernul sau. spune:

  Demiterea lui Johannis si guvernul sau si arestarea lor si judecarea pentru tradarea si rele tratamente poporului roman

 15. Fritz demisia si fugi la granita ,situația scapa de sub control. spune:

  Ofiteru Fritz se impute situstia nu o inrautati dati demisia si dute .
  Pleacă pana mai poți ,apele devin tulburi in Romania nu te juca cu focul.