Noutati :

Ministrul Educatiei a schimbat componenta Consiliului National de Etica, ce verifica acuzatiile de plagiat in cazul Ioan Mang

11 iunie, 2012 - 02:22 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0


Componenta Consiliului National de Etica a fost schimbata printr-un ordin al lui Liviu Pop, ministrul Educatiei. Organismul se afla in plin proces de verificare a acuzatiilor de plagiat in cazul fostului ministru Ioan Mang!

In functia de presedinte al Consiliului a fost numit Teodor Petrescu, iar in functia de vicepresedinte Virgil Muraru. Ordinul de ministru adopta si un nou Regulament de de Organizare si Functionare a Consiliului, abrogind un ordin de ministru din 2011.

Consiliul National de Etica este un consiliu consultativ de nivel national, fara personalitate juridica, ce are misiunea de a monitoriza aplicarea normelor de buna conduita morala si profesionala in activitatile de cercetare-dezvoltare din Romania. El se afla in subordinea Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica (ANCS), al carei sef, Dragos Ciuparu, a fost inlocuit de premierul Victor Ponta pe 24 mai cu Tudor Prisecaru. Tot mai multe persoane care ocupa functii cheie in structurile MEC fac parte din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti, condusa de Ecaterina Andronescu.

Schimbarea componentei Consiliului National de Etica are loc in timp ce acest consiliu ancheteaza acuzatiile de plagiat aduse fostului ministru al Educatiei Ioan Mang.  Consiliul a judecat si a dat 14 Hotarari in cazuri de plagiat, din noiembrie 2011, iar pe 15 iunie il convocase la Comisia de Etica pe Ioan Mang, scrie Stefan Vlaston.

Citeste mai departe pe www.hotnews.ro.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...