Noutati :

Liviu Borha, vicepresedinte al Consiliului Judetean Timis, da in judecata CNSAS si cere daune de peste 1 milion de lei

9 decembrie, 2011 - 02:46 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: POLITIC
0

TIMISOARA. Instanta a dat verdict de necolaborare cu fosta Securitate pentru Liviu Borha, actual vicepresedinte al Consiliului Judetean Timis, dupa ce acesta a fost acuzat, in 2006 ca in vremea comunismului ar fi fost colaborator. Acum Borha cere despagubiri!

Liviu Borha, vicepresedinte al Consiliului Judetean Timis, a aflat dupa 5 ani de procese ca nu mai poate fi acuzat de colaborare cu fosta Securitate. Verdictul a fost dat de Curtea de Apel Bucuresti, acolo unde s-a incheiat procesul dintre Liviu Borha si CNSAS.

Recent, vicepresedintele CJT, a primit o scrisoare de la CNSAS in care a fost instiintat de decizia instantei a fost insotita de scuzele de rigoare pentru acuzatiile aduse in 2006. Acum, Liviu Borha vrea sa se judece cu CNSAS si sa ceara despagubiri in valoare de 1.300.000 de lei.

Am obtinut verdict pozitiv in urma expertizei facute de Institutul National de Expertiza in Criminalistica. Dupa ce a analizat cele 30 de foi pe care le-am trimis cu scrisul meu, a ajuns la concluzia ca nu-mi apartin aceste inscrisuri ci apartin fostului meu coleg de clasa, fost ofiter de securitate. Intre timp eu mi-am pierdut prietenii, integritatea. CNSAS s-a comportat alaturi de mine ca o politie politica. Dupa atatia ani, CNSAS vine si-si cere scuze. Cineva trebuie sa plateasca aici. Am stabilit cu avocata mea sa dam in judecata CNSAS si sa cerem un prejudiciu de 1.300.000 lei. Daca o sa castig voi da o parte din bani unor copii bolnavi sau saraci. In 10 martie va fi prima infatisare la Curtea de Apel Bucuresti”, a declarat Liviu Borha.

Primar al Timisoarei in perioada 1990 – 1992, Liviu Borha a fost instiintat in anul 2006 ca are dosar intocmit de fosta Securitate din care reiesea ca a pus la dispozitie garsoniera sa de pe strada Trubadurilor din Timisoara pentru intalniri conspirative ale fostei politii politice. Conform aceluiasi dosar, Borha ar fi fost recrutat de Securitate sub numele conspirativ „Trubadurul”.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...