Noutati :

Lista masurilor de relaxare ce intra in vigoare de la 1 Iunie in Romania. Vom putea merge la nunti sau botezuri, cluburile isi reiau activitatea

1 iunie, 2021 - 10:27 AM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: NATIONAL
0

Un nou set de masuri de relaxare intra in vigoare de marti in toata tara.

CITESTE SI: Bravo, micilor artisti! Au colorat centrul Timisoarei. Panourile de protectie din jurul Fantanii cu Pesti, infrumusetate de elevii de la Liceul de Arte 

Din 1 Iunie, cluburile, barurile si discotecile pot fi deschise la 50%, în intervalul orar 5,00-24,00 pentru persoanele vaccinate.

De asemenea pot fi organizate evenimente mari, în spațiu deschis, cu până la 1.000 de persoane care fac dovada vaccinării, a unui test PCR negativ sau că au trecut prin boală și cu mai mult de 1.000 de persoane, cu condiția ca toate să fie vaccinate.

Activitățile culturale vor putea fi organizate în spații deschise cu cel mult 1.000 de persoane, în condițiile asigurării unei suprafețe minime de 2 mp pentru fiecare persoană și cu obligativitatea purtării măștii de protecție. Condiția este ca incidența COVID să fie mai mică 3 la mia de locuitori.

La aceste activități pot participa doar persoanele vaccinate cu schemă completă, pentru care au trecut 10 zile de la rapel, au un test COVID negativ sau sunt între a 15-a și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, fapt dovedit prin documente medicale. Numărul participanților poate crește peste 1.000 dacă toți sunt vaccinați.

Nuntile, botezurile, mesele festive si parastasele vor putea fi organizate insa nu pot participa mai mult de 70 de persoane, in spatiile deschise, sau 50, in spatii inchise, daca incidenta este sub 3 la mia de locuitori. Si in acest caz se aplica regula conform careia numarul participantilor poate fi mai mare, daca acestia sunt vaccinati.

Tot incepand de astazi vom putea merge la teatru, cinematograf sau vom putea participa la diferite evenimente culturale, insa in acest caz este obligatorie purtarea mastii de protectie. Publicul poate participa in limita a 70% din capacitate.

Competițiile sportive se pot desfășura cu spectatori atât în spații închise, cât și deschise, la capacitate de 25%, dacă incidența în localitate este sub 3 la mie. Pot asista doar persoanele vaccinate, cele care au un test negativ și cele care au trecut prin boală în urmă cu cel mult 90 de zile.

Sălile de sport și fitness pot funcționa cu 70% din capacitate dacă incidența este mai mică de 3 la mie, cu asigurarea unei suprafețe de 7 mp/persoană. Dacă incidența este până în 4 la mie, capacitatea scade la 50%. Totuși, poate fi permis accesul mai multor persoane, dacă acestea sunt vaccinate.

Se reia activitatea piscinelor închise, cu 70% din capacitate dacă incidența COVID este sub 3 la mie.

Tot incepand din 1 Iunie restaurantele pot functiona pana la 70% din capacitate, daca incidenta in localitate este sub 3 la mia de locuitori, localurile fiind deschise intre orele 5 si 24.

Este permisa de asemenea si organizarea festivitatilor pentru finalul anului scolar, in spatii deschise, cu participartea elevilor si profesorilor si a apartinatorilor, daca ultimii sunt vaccinati anti COVID, au test negativ say au trecut prin boala intr-un interval de cel mult 90 de zile.

AICI puteti consulta integral hotararea CNSU in urma careia intra in vigoare noile masuri de relaxare.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...