Lista firmelor care duc oameni la munca in strainatate, gasite cu probleme. Care sunt din Timis si Caras-Severin?

Peste un sfert din firmele care plaseaza forta de munca in strainatate, au fost amendate, dupa ce nu au respectat legislatia in domeniu. Anul trecut, reprezentantii Inspectoratului Teritorial de Munca au facut aproape 200 de controale la firmele de ocupare a fortei de munca in strainatate, potrivit Economica.net.

In total, 56 de firme care plaseaza forta de munca in strainatate au fost amendate, in 2015. Inspectorii ITM au descoperit ca unele fime nu aveau personal cu experienta in domeniul fortei de munca sua nu incheiasera contracte ferme de munca cu angajatorii din strainatate. Alte firme nu erau inregistrate la ITM sau nu dispuneau de spatiul si dotarile necesare pentru desfasurarea activitati sau nu aveau o baza de date cu ofertele sau solicitarile de locuri de munca in strainatate.

Mai mult,unele firme nu incheiau contracte de munca in limba romana, asa cum prevede legea, in timp ce altele functionau ilegal, pentru ca aveau alt cod CAEN decat cel pe care il prevede legea.

Vezi AICI lista firmelor din tot vestul tarii gasite cu probleme.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...