Opinia Timisoarei

Lista cu strazile din centrul istoric la Timisoara unde nu e obligatorie masca de protectie. Se recomanda purtarea ei cand e aglomeratie

TIMISOARA. Reprezentantii Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta au facut publica hotararea de marti dimineata prin care au delimitat zonele de promenada.

CITESTE SI: Masca de protectie nu e obligatorie in Pietele Victoriei, Unirii, Libertatii, Sf. Gheorghe si strazile adiacente acestora, ci doar pe malul Begai. La Timisoara s-au delimitat zonele de promenada aglomerate 

A fost prezentata chiar lista de strazi din centrul istoric unde purtarea mastii de protectie nu este obligatorie in acest moment, insa se recomanda oamenilor sa o poarte daca intalnesc locuri cu aglomeratie.

Iata mai jos lista cu strazi!

Va reamintim, masca trebuie purtata in zona de promenada de pe malurile Canalului Bega, respectiv pe aleile din parcuri.

Dupa ce luni Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Timis a stabilit obligativitatea purtarii mastii de protectie in centrele pietonale ale oraselor, marti Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta a delimitat zonele de promenada si cele aglomerate. Centrul istoric al Timisoarei intra in prima categorie.

Astfel masca nu e obligatorie in centrul istoric al Timisoarei, dar se recomanda purtarea ei cand se creeaza aglomeratie pe strazile pietonale. Ea este insa obligatorie pe malul Canalului Bega.

Nu este obligatorie purtarea mastii decat pe malul Begai. Daca vom constata ca se creeaza aglomeratii in sens COVID, va veni o alta Hotarare a Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta care va institui ce e rational de lamurit„, a precizat primarul Nicolae Robu.

Edilul sustine ca zona pietonala din centrul istoric al Timisoarei nu prezinta un pericol de contaminare cu COVID, pentru ca oamenii sunt in miscare, pe de o parte, iar pe de alta, nu a fost inregistrat niciun caz de imbolnavire in randul celor care stau la terase pastrand distantarea fizica.

Vezi hotararea Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta AICI.

CITESTE SI: 100 de morti infectati cu COVID, in Timisoara si in judet, de la inceputul pandemiei. Localitatile in care s-au inregistrat ultimele 30 de noi cazuri de coronavirus confirmate intr-o singura zi

Exit mobile version