Noutati :

Lista cu noile tarife pentru RCA 2022. Cat ar putea plati soferii romani pentru asigurarea obligatorie a masinilor

18 februarie, 2022 - 08:55 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: SOCIAL
1

Autoritatea de Supraveghere Financiara a trimis catre Ministerul Finantelor lista cu noile tarife RCA pentru anul 2022.

CITESTE SI: Lucrari ‘in forta’ la cea de-a treia descarcare de pe Autostrada Vestului, la Timisoara, abia din martie. Constructorul poate trece la relocarea retelelor electrice 

Lista se regaseste in anexa unui proiect de hotarare de Guvern pentru limitarea preturilor in domeniul asigurarilor auto, document ce va fi analizat cel mai probabil in sedinta de saptamana viitoare a Executivului, scrie antena3.ro.

In urma analizelor realizate cu privire la evolutia pietei RCA si la impactul unor tendinte speculative asupra consumatorilor, Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara a decis sa inainteze Ministerului de Finante o propunere de Hotarare de Guvern referitoare la limitarea tarifelor RCA la nivelul tarifelor de referinta. Pentru protejarea consumatorilor si pentru stabilitatea pietelor pe care le supravegheaza, Autoritatea face uz de toate resursele legislative si de reglementare de care poate dispune, împreuna cu Guvernul Romaniei si cu alte autoritati ale statului. Credem ca Guvernul va lua în calcul cat de curand propunerea înaintata, tocmai în scopul protejarii populatiei în fata tendintelor inflationiste sau speculative„, a declarat Nicu Marcu, presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara.

Potrivit anexei proiectului înaintat de ASF pentru limitarea preturilor la asigurarile RCA, un tanar de pana în 30 de ani, care conduce o maşina cu o capacitate cilindrica mai mica sau egala cu 1200 de centimetri cubi, va plati o prima bruta pentru asigurarea obligatorie auto de 1.286 de lei.

De departe, cea mai mare prima pentru RCA prevazuta de lista cu noi tarife pentru 2022 va fi platita de tinerii de pana în 30 de ani care conduc maşini cu o capacitate cilindrica de peste 2500 de centimetri cubi. În cazul lor, prima bruta de asigurare este de 3.551 de lei.

Cea mai mica prima de asigurare este de 762 de lei şi se aplica şoferilor cu varsta cuprinsa între 51 şi 60 de ani, care conduc maşini cu o capacitate cilindrica mai mica sau egala cu 1200 de centrimetri cubi.

Pentru tinerii de pana în 30 de ani, care conduc maşini cu o capacite intre 2001 şi 2500 cmc, prima bruta a asigurarii RCA este de 2.545 de lei.

Documentul integral poate fi consultat AICI.

In cazul persoanelor juridice, pentru autoturisme sau autovehicule cu masa maxima autorizata ma mica de 3,5 tone, primele asigurare pornesc de la 1.881 de lei pentru o capacitate cilindrica mai mica sau egala cu 1200 cmc şi cresc în functie de capacitate pana la 2.017 lei în cazul motoarelor de peste 2500 cmc.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Ăștia de la asigurări nu va mai saturati!Sper sa va deține toți banii câștigați mișelește-de excroci apărați de politicieni-numai de coparsauri,coroane și lumânări!Sa nu va bucurați de ei ticăloșilor!Di când omul trebuie sa beneficieze de despăgubiri va cacaiti si-lpurtați pe drumuri!