Noutati :

Liniste in locul in care se cauta leacul pentru cancer? Ce se intampla la cel mai modern centru de cercetare si diagnostic de la Timisoara?

2 ianuarie, 2016 - 09:35 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SANATATE
2

TIMISOARA. La mai bine de doua luni de la deschidere, Centrul OncoGen inca nu si-a inceput activitatea de cercetare. Deocamdata, reprezentantii centrului lucreaza la proiecte si isi cauta parteneri pentru inceperea cercetarii. Momentan, se incearca implementarea unor proiecte trasfrontaliere, iar un prim acord ar putea fi semnat cu Serbia.

„La OncoGen se cauta si se deruleaza deocamdata initierea de proiecte europene si se cauta parteneri pentru inceperea procedurilor de cercetare. S-a realizat o schema de personal, iar profesorul Paunescu, care raspunde de centru, este in plina activitate vizavi de noile proiecte pe care doreste sa le stabileasca, din punct de vedere al inceperii cercetarii la centrul OncoGen. O parte din importanta o constituie proiectele transfrontaliere, care incep acum si se stabilesc cu Serbia”, a spus directorul Spitalului Judetean, Marius Craina.

oncogen inaugurare aparatura (47)

Centrul OncoGen va trebui sa se autofinanteze, astfel ca este foarte important ca proiectele sa inceapa cat mai repede.

„Practic OncoGen va trebui sa gaseasca surse de finantare proprie, sigur ca ajuta si Consiliul Judetean si Ministerul Sanatatii, din punct de vedere al personalului, al cladirii, al problemelor tehnice, nu se pune problema. Dar restul fondurilor trebuie sa fie aduse si extrase prin proiecte de cercetare”, a finalizat Marius Craina.

OncoGen este singurul centru de terapii genetice si celulare din tara, dar si din estul Europei. Aici se va promova cercetarea cu potential aplicabil in domeniul terapiilor avansate cu celule stem umane pentru obtinerea de produse bazate pe tehnologii moderne de biologie moleculara. Cu alte cuvinte, cercetatorii vor cauta leacul pentru cancer.

In cadrul centrului va functiona o mini-fabrica de medicamente, vor exista sali de conferinta si pentru documentare, dar si laboratoare in care se vor face cercetari fundamentale, experimente sau diagnostic avansat in cancer pentru realizarea terapiilor personalizate. Iar in total, aici vor fi angajati 25 de cercetatori, dintre care 15 vor fi incadrati pe posturi nou create.

CITESTE SI: Leacul pentru cancer ar putea fi gasit la Timisoara. Cel mai modern centru de cercetare si diagnostic din estul Europei si-a deschis portile. GALERII FOTO!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Punem carul in fata boilor ca intodeauna .Facem o investitie si nu stim pentru ce anume. Cat de incompetenti sunt persoanele puse in functii de conducere. acum initiem proiecte, cautam parteneri….au o singura grija sa semneze statul de plata, Cand au fost numiti pe functii a-doua zi deja aveau un proiect de casa si stiau ce BMW sa cumpere NU s-au gandit la ce trebuie sa faca pe acel post.

  2. „Legile tarii nu interzic nimanui sa fie imbecil. „GMoisil