Limbile straine si lucrul cu calculatorul, mai importante decat specializarea, la interviul de angajare

Crezi ca la interviul de angajare cel mai important este ceea ce stii in domeniul in care vrei sa lucrezi? Aceasta regula nu se aplica si in cazul tinerilor absolventi de facultate. Angajatorii sustin ca diferentierea intre candidati pentru un loc de munca se face in functie de celelalte competente pe care le au, cele mai importante fiind cunoasterea limbilor straine si cunostinte de lucru pe calculator.

Potrivit unui studiu dat publicitatii de Consiliul National al Calificarilor si al Formarii Profesionale a Adultilor (CNCFPA), angajatorii spun ca mai importante sunt cunostintele de limbi straine sau de lucru cu calculatorul decat cele specifice, pe care oricum le dobandesc la locul de munca.

Astfel, recrutorii plaseaza competentele de tipul cunoasterea unei limbi straine si abilitatile de lucru cu calculatorul ca avand importanta egala sau mai mare ca modul de prezentare la interviu si tipul de personalitate.

Totodata, rezultatele studiului arata ca aceste competente sunt mai importante chiar si decat cele specifice jobului.

Absolventii, in schimb, considera ca modul de prezentare la interviu si personalitatea sunt factorii care au importanta cea mai mare pentru a obtine primul job, acestea fiind urmate de specializare si domeniul de studii.

Studiul a fost dat publicitatii, ieri, la lansarea portalului rncis.ro, unde studentii sau viitorii absolventi de invatamant universitar pot gasi date despre cat de cautata este profesia pe care si-au ales-o pe piata actuala a muncii.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.