Liga AC a Universitatii Politehnica Timisoara continua un proiect de traditie – RoboTEC

TIMISOARA. Liga AC (Liga Studentilor din Facultatea de Automatica si Calculatoare a Universitatii Politehnica Timisoara) organizeaza si in acest an un proiect de traditie – RoboTEC (Robot Engineering Contest). Cea de-a VI-a editie a competitiei va avea loc in perioada 21-23 mai 2021, atat online, cat si fizic.

CITESTE SI: Cozi la a doua editie a Maratonului Vaccinarii la Timisoara. Concerte, expozitii, voluntari, doze de Pfizer si Johnson&Johnson, analize gratuite. Foto si video 

RoboTEC este un concurs international si se adreseaza atat elevilor de liceu cat si studentilor pasionati de robotica. Participantii au ocazia de a-si pune in practica cunostintele in acest domeniu, dar si a-si masura creativitatea.

Editia din acest an beneficiaza de sprijinul Universitatii Politehnica din Timisoara, prin Facultatea de Automatica si Calculatoare. Noutatea din cadrul acestui proiect consta in sustinerea unor sesiuni de workshop pentru cei dornici de a afla informatii in domeniul roboticii.

Proiectul este structurat in 4 probe si doua formate:
A. Format on-site:
• Line follower
• Maze
*La probele on-site (in format fizic) participantii trebuie sa construiasca un robot, sa-l trimita echipei de organizare, robotul avand scopul de a naviga printr-un labirint si de a urma un traseu.
B. Format online:
• Freestyle: are rolul de a testa imaginatia participantilor, fiind o proba de tip remote;
• Computer Vision Simulation: are scopul de a testa capacitatile tehnice, desfasurandu-se prin intermediul unui simulator.

Inscrierile in cadrul concursului sunt deschise pe site-ul Ligii AC pana in data de 20 mai 2021, iar castigatorii vor beneficia de premii in bani, editia din acest an fiind sustinuta de patru companii partenere din Timisoara.

*Pentru probele on-site, participantii trebuie sa-si trimita robotii cu 2 saptamani inainte de deadline.

Pentru a afla informatii suplimentare, cei interesati sunt invitati sa viziteze site-ul proiectului.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.