Noutati :

Liderul PSD Titu Bojin a boicotat votul electronic in Consiliul Judetean Timis

21 iulie, 2011 - 11:45 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
6

Votul electronic, prin simpla apasare a unui buton, a pus mari probleme astazi in plenul Consiliului Judetean, desi acest sistem se foloseste inca din toamna anului trecut cand s-a inaugurat noua sala multifunctionala a CJT.

Liderul PSD Timis, Titu Bojin a anuntat inca de la deschiderea plenului ca este decis sa boicoteze votul electronic si ca isi va exprima optiunea prin ridicarea mainii.

Nu voi vota electronic niciun proiect avand in vedere sistemul de vot. Votez cu mana sus„, a spus Bojin. Si asa a facut. A votat prin ridicarea mainii, nu prin apasarea butonului de la biroul sau. Intrebat de ce, el a motivat ca n-a fost multumit de el nici in urma cu o saptamana cand s-a votat organizarea referendumului prinvind desfiintarea judetului Timis, proiect propus de consilierii USL, si care a intrunit numarul necesar de voturi pentru a fi aprobat.

Pentru a nu se tergiversa lucrurile, presedintele CJT Constantin Ostaficiuc a decis sa ia in considerare si acest vot, cu mana, al consilierului social-democrat.

Asadar, la primele 10 proiecte de pe ordinea de zi, Bojin a votat clasic, prin ridicarea mainii, desi de 7-8 luni el vota electronic fara probleme.

La al 11-lea proiect, votul s-a impotmolit.

In momentul in care s-a trecut la votarea celor desemnati prin concurs sa ocupe posturile de director executiv si adjunct al Camerei Agricole s-a ajuns la balotaj, si s-a cerut reluarea exprimarii optiunilor. Consilierii USL s-au aratat oricum nemultumiti de proiect pe motiv ca n-au stiut de concursul organizat pentru aceste functii, iar cand s-a cerut reluarea votului, Titu Bojin a decis sa faca o concesie si…a votat electronic.

La finalul plenului, Titu Bojin a oferit si explicatii privind gestul sau de a vota clasic, cu mana ridicata.

Sistemul de vot nu e cel pe care il dorim. Se creeaza animozitati in privinta votului dat de consilierii judeteni. Exista posibilitatea ca unii sa se ascunda sub votul electronic. Tinand cont ca intram in perioada de dinainte de alegeri este momentul sa ne uitam in ochi unii la ceilalti cand votam, sa ne vada si oamenii cum votam. Voi sustine si pe viitor sa votam tot cu mana sus, sa stim fiecare ceea ce votam. La sedinta anterioara am fost tinut o ora dupa ce am cerut referatul  de la colegii de la aparatura. Acel referat trebuia sa ne arate modalitatea cum a votat fiecare. Era vorba de o lista care putea fi extrasa din calculator in 2 minute„, a declarat Titu Bojin.

Si liderul CJT, Constantin Ostaficiuc a comentat decizia lui Titu Bojin. „Avea sarcina de la partid sa controleze cum s-a votat„, a spus Ostaficiuc.

Consilierii judeteni au cerut desfiintarea APCAN – societate care se ocupa de alimentarea cu apa si canalizarea in  comunele din Timis

Alesii judeteni s-au impotmolit si la un alt proiect de hotarare de pe ordinea de zi, cel in care se propunea aprobarea inchirierii unui spatiu din Palatul Administrativ catre SC APCAN Timisoara. Proiectul nu a avut, din start, avizul Comisiei Economice. Cu toate acestea, unii consilieri judeteni au sustinut inchirierea unui spatiu pentru aceasta societate a CJT, altii au fost impotriva.

Nu castigam nimic daca suspendam inchirierea. Propun sa le dam spatiu pentru un termen limitat, pana societatea se desfiinteaza„, a declarat consilierul judetean Daniel Preunca. Ideea a fost sustinuta si de liderul CJT, Contantin Ostaficiuc, acesta propunand data de 1 octombrie pana la care CJT sa prelungeasca contractul de inchiriere catre APCAN.

De 3 ani avem aceleasi discutii, de 3 ani nu l-am vazut la fata pe directorul acestei societati. Cred ca cei de la APCAN isi bat joc de consilierii judeteni. Eu votez sa ii scoatem in strada„, a spus, mai virulent, consilierul judetean Matei Suciu.

In final, proiectul de hotarare a fost respins de consilierii judeteni, astfel ca cei de la APCAN nu mai au sediu in Palatul Administrativ. Oricum, societatea urmeaza sa isi inceteze activitatea in perioada urmatoare, deoarece obiectul ei de activitate nu isi mai are rostul.

APCAN a fost infiintata, in urma cu mai multi ani, pentru ca mai multe comune din judetul Timis sa poata primi ajutoare din partea unor tari ca Germania. Consiliul Judetean Timis are 97% din actiunile acestei societati.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 6comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Aloo, Nea` Titu, nu mai suntem la faza cu creionul chimic! E grele, Nea` Titu, e multe butoane !

  2. Bojine se vede ca te stica rau ordinele de la centru, le aplici da in prostia ta nu mai stii cum sa te scoti, cum sa te explici.Lasa bre,e bine si asa cum faci dumitale, stim ca nu poti mai mult!

  3. Te si umfla rasu! S-a facut Bojin de toata cacaoa! Ce ai Bojine, ti-e frica de vot, vrei sa se faca in stilul vechi ca sa existe inca controlul asupra votului, asupra colegilor…ti-e frica ca te fura proprii camarazi?

  4. Dar de ce don’ Titu,nu marge vrajeala ta la colegii usl-isti?Creste frica daca nu poti controla votul,nu?Sincer ai obisnuit cu astfel de penibilitati

  5. Cand scapam odata de comunistii astia dezgustatori?De se sa fie votul la vedere,nu il asculta colegii, sau?Pai atunci sa mearga si sa voteze singur in numele tuturor usl-istilor

  6. FELICITARI DOMNULE BOJIN, NU-I LASA PI PORTOKAKALICI SA-SI BATA JOC DI BANATENI.
    TRAIASCA USL, SUCCES DEPLIN IN ALEGERI, SA LA FRANGETI GATUL PORTOKALICILOR SI SA-I EXPULZATI DIN JUDET.