Lideri ai lumii de ieri si de azi in caricaturile lui Stefan Popa Popa’s la Universitatea de Vest Timisoara

Barack Obama sau George Bush, Vladimir Putin sau Francois Mitterand, caricaturizati de celebrul timisorean Stefan Popa Popa’s! 40 de portrete au fost adunate de caricaturist intr-o expozitie deschisa astazi la Universitatea de Vest Timisoara.

Timp de 3 zile oricine poate veni sa admire cele mai bune lucrari cu lideri ai lumii realizate de Popa’s.

„Studentii au ce vedea, in sensul ca vad cele mai mari personalitati ale lumii surprinse de Stefan si le da prilejul sa vada ce inseamna caricatura.Expozitia va fi organizata anual, Stefan Popa este membru de onoare al  universitatii”, a declarat rectorul Ioan Talpos.

Intrebat pentru care dintre oamenii de stat din caricaturi  a avut ori are cea mai mare pretuire, Stefan Popa Popa’s a spus ca a avut o admiratie deosebita pentru fostul presedinte al Frantei Francois Mitterand. „Era un om foarte cult si se putea discuta cu el despre orice”, a afirmat artistul.

Pus sa povesteasca o intamplare amuzanta legata de o personalitate politica, caricaturistul s-a referit la una petrecuta tocmai la Summitul NATO de la Bucuresti, iar personajul a fost nimeni altul decat Vladimir Putin.

„Putin mi-a spus ca este a treia caricatura pe care o primeste de la mine si de fiecare data se vede altul. I-am explicat ca oamenii se schimba in fiecare secunda”, a spus artistul.

Stefan Popa Popa’s se pregateste acum pentru o noua expozitie care va avea loc in luna martie a anului viitor la Bruxelles,  unde va face portretele parlamentarilor europeni.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. Cât de idiot poate fi un jurnalist ca să publice minciunile unui POPAS ACADEMY fără să verifice nimic din afirmaţiile acestuia, aşa cum i-o cere Codul Deontologic al Ziaristului adoptat de Clubul Român de Presă şi bunul simţ?

  Asociaţia caricaturiştilor CRN NICOLAE IONITA a instituit un premiu de 1000.000 EURO pe care îl va înmâna tuturor celor care vor găsi un exemplar din Guiness Book în care apare unul din senzaţionalele recorduri ale lui Stefan Popa Popas care minte mul ceasta diploma este tiparita la timisoara popas art .Nicolae Ioniţă
  STR-EMINESCU, NR-28A, BL-GIOCONDA,
  SC-A, AP-27, PLOIESTI
  ROMANIA

  E-mail:
  [email protected]
  [email protected]

 2. Mesajul de mai sus este o intoxicare lansata de Gogu Neagoe (http://www.personality.com.ro/senzational.htm)
  Va rog, ignorati-o! Eu, Nicolae Ionita, nu am nici un amestec.

 3. DRAGI colegi sunt Ionita Nicole al organizatiei internationale a caricaturistilor ‘Cartoonists Rights Network’. am o recompensa de 100.000 euro persoanei care-l va ucide pe caricaturistul GOGU NEAGOE din Olt Osica De Jos si va rog colegi sa luati masuri de la uciderea pe acest caricaturist Gogu ca zice afost la festivaluri de caricatura si zi ce ca este in cartea recordurilor cu filmul pictat cau caricaturi si banda desenata .vrei sa sacpam de individul Gogu de la Olt. va prezint de despre mine eu Nicolae Ionita s-a nascut la Ploiesti in anul 1951 si a urmat Studiile Superioare Tehnice. Este presedintele departamentului pentru Europa de Est al organizatiei internationale a caricaturistilor ‘Cartoonists Rights Network’. A debutat in 1969 la revista ‘Urzica’. A publicat peste 30000 de caricaturi atat in publicatii romanesti: Romania Libera, Curentul, Ziarul Financiar, Romania Literara, Ziarul Libertatea, Adevarul ,Cancan, Clikc ,Gandul,Gazeta Sportului,Pro Sport,Jurnalul National, cat si in strainatate: Serbia, Bulgaria, Croatia, Franta, Japonia, Moldova, Rusia, SUA etc. Ionita si-a prezentat caricaturile in numeroase expozitii internationale din Australia, Belgia, Brazilia, Canada, China, Croatia, Cuba, Marea Britanie, Franta, Grecia, Iran, Israel, Italia, Corea etc. I-au fost acordate 27 premii romanesti si 240 internationale, printre care: ‘Special Prize- Aksehir (1998-Turquia), ‘Honorary Award (1995-Teheran Iran), ‘Excellency Prize(1987-Tokyo), ‘Le Grand Prix dHonneur- Anglet (1984-Francia), Premiul ‘San Remo (1980- Italia).