Noutati :

Licitatii de 3 milioane de lei la Directia de Finante Timis. S-au vandut un singur imobil si zeci de autoturisme

20 iulie, 2012 - 01:14 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

Mircea Calin

TIMISOARA. Foarte putine obiecte ajunse in administrarea Directiei de Finante a judetului Timis in urma executarilor silite se vand.

In Timis, s-au incasat doar 3 milioane de lei in urma licitatiilor organizate anul acesta, peste 200 la numar. Numarul lor este insa mult mai mare, raportat la cel de anul trecut.

„Este o premiera acest numar de licitatii. Avem o medie de 37 de licitatii lunar, anii trecuti aveam aproximativ 10. Este o suma mica din cauza faptului ca nu prea se prezinta nimeni la licitatii, vin abia la a treia licitatie„, explica Mircea Calin, directorul Directiei de Finante.

La a treia organizare, pretul bunului licitat se reduce cu 50%, mai explica Mircea Calin.

In primele 6 luni ale acestui an, Directia de Finante a organizat aproximativ 221 de licitatii pentru valorificarea bunurilor confiscate in urma executarilor silite.

„Din pacate, ca exemplu, am valorificat in cele 6 luni un singur bun imobil, iar restul bunurilor valorificate sunt mai mult bunuri mobile, din aceasta categorie 90% cu siguranta sunt autoturisme. Si acestea, cu mici exceptii, se valorifica abia la a treia licitatie, cand pretul este scazut sub 50%. Sunt foarte multe genuri de bunuri, cele mobile sunt de la autoturisme la masini de cusut sau ace, o gama foarte larga. La bunuri imobile avem atat cladiri, cat si terenuri”, mai spune Calin.

Numai in primele luni ale anului, angajatii Directiei Generale de Finante a judetului Timis au trimis peste 50.000 de somatii pentru executarea silita, atat persoanelor fizice, cat si celor juridice.

In ceea ce priveste incasarile de la contribuabili, veniturile incasate la bugetul general consolidat al statului sunt de 1.532.822 mii lei, care raportate la programul de incasari repartizat de ANAF, in suma totala de 1.480.987 mii lei, reprezinta o realizare in procent de 103,50%. Cresterea fata de anul trecut este de 10%, a tinut sa precizeze Mircea Calin.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. site-ul Directiei nu anunta cand au loc aceste licitatii asa ca cei care merg sunt putini si cu pretentii .