Noutati :

Licitatie de aproape 30 de milioane de euro la Timisoara pentru transformarea Caii Bogdanestilor in cel mai frumos bulevard din oras. Va avea gazon intre liniile de tramvai si cea mai lata pista de biciclete. Ce conditii au fost puse

23 ianuarie, 2020 - 09:00 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
8

TIMISOARA. Una dintre cele mai asteptate lucrari din Timisoara a primit in octombrie anul trecut finantarea, in cea mai mare parte din bani europeni, iar joi dimineata s-a lansat licitatia pentru proiectare si executie.

Este vorba de proiectul „Reabilitarea liniilor de tramvai si modernizarea tramelor stradale in Municipiul Timisoara, Traseul 5, Calea Bogdanestilor”, caruia i se adauga cumpararea a inca 7 tramvaie noi.

Anuntul pentru gasirea unui constructor a fost postat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice.

Conform documentatiei, ampla lucrare „Reabilitarea liniilor de tramvai si modernizarea tramelor stradale in Municipiul Timisoara, Traseu 5, Calea Bogdaneastilor” priveste: reabilitarea liniei cale de tramvai, care va fi dubla si se va amplasa in axul strazii, in platforma proprie, largirea la 2 benzi pe sens a carosabilului, amenajarea de trotuare, piste pentru biciclete si de zone verzi, aducandu-se astfel o contributie substantiala la reducerea emisiilor de poluanti in atmosfera, reducerea prafului, a nivelului de zgomot si implicit la cresterea confortului si sigurantei circulatiei. Se vor realiza 2,1 km linie cale dubla de tramvai – 0,2 km linie cale simpla de tramvai – 35.900 mp suprafata carosabila modernizata – 7 bucati statii de tramvai – 12.220 mp suprafata trotuare – 4000 m piste pentru biciclete„, se arata in anuntul de pe SICAP.

Primaria Timisoara a pus conditii importante pentru firmele care se vor arata interesate sa preia aceasta lucrare.

Acestea au obligatia de a dispune de minim un proiectant in specialitatea cai ferate/linii de tramvai, sau echivalent, certificat si calificat in domeniu in conformitate cu legislatia in vigoare, cu experienta profesionala dovedita, dar si de minim un proiectant in specialitatea drumuri si poduri, sau echivalent, de asemenea certificat si calificat in domeniu, cu experienta dovedita.

Suma estimata este de 111.536.048, fara TVA, adica 27.767.342 de euro, cu TVA.

Data limita pana la care firmele interesate isi pot depune ofertele este 9 martie.

Va reamintim, ADR Vest si Primaria Timisoara au iscalit in octombrie 2019 contractul de finantare de 51,82 milioane euro, din aceasta suma 28,87 milioane euro reprezentand finantare nerambursabila din fonduri europene, municipalitatea urmand sa asigure diferenta de aproximativ 20 de milioane.

Prin aceste doua proiecte sunt asigurati banii pentru reabilitarea liniior de tramvai si modernizarea strazii Calea Bogdanestilor, respectiv pentru achizitionarea a 7 tramvaie noi si moderne de la Bozankaya (Turcia), pe langa cele deja comandate. Asadar, aproximativ 30 de milioane de euro sunt alocati refacerii bulevardului si 20 de milioane pentru achizitia de noi garnituri.

Modernizarea Caii Bogdanestilor si a statiilor STPT de pe traseu aduce o premiera la Timisoara. Vor fi montate automate pentru bilete.

VIDEO: George StefanitaInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 8comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. In fiecare an ni se tot arunca in ochi cu niste lucrari si poze frumoase. La fel ca si pe Grigore Alexandrescu.
  Si nu e mare inginerie iarba dintre liniile de tramvai, atat laudati de parca ar pune coada la cireasa. Hai scrieti cand sunt lucrarile gata sau macar incepute.

 2. Pana acum, mai aveam o mica indoiala ca sunteti ai lu ` Robu, dar mi-a cam trecut. Succes in continuare.

  • Eu am mai zis, dar mi-au cenzurat mesajele sau le-au modificat apoi.
   OT cuib robulian, niciodata nu apare nimic negativ, doar ca vom avea si se va face. Ne arata propaganda anuala cu randari pe pc.

 3. „Una dintre cele mai asteptate lucrari din Timisoara a primit in octombrie anul trecut finantarea, in cea mai mare parte din bani europeni, iar joi dimineata s-a lansat licitatia pentru proiectare si executie”

  Finantarea este asigurata iar acum a fost lansata licitatia pentru proiectare si executie. Acestea sunt fapte.
  Un alt fapt este acela ca voi, de mai sus, sunteti analfabeti functionali: stiti sa cititi un text dar nu reusiti sa intelegeti mesajul lui.
  Imi pare rau ca nu aveti niciun aport in aceasta minunata societate Timisoreana.

  • Ha ha, aport aduci facand un voluntariat sau ceva folositor nu pupand in cur pe Robu. Din 2009 se caca pe ei cu modernizarea asta.

 4. Gazonul intre liniile de tramvai ,era tot ce ne lipseste:bomboana pe coliva!!Mai e cineva normal la cap,in Primarie????

 5. De ce deja tramvaie turcesti daca lucrarea e nelicitata inca?

 6. cea mai lata pista de biciclete pt PMT ii 1,2 metri :)))))) niste tzarani !