Noutati :

Licitatie anulata de Primaria Timisoara. Nimeni nu vrea sa faca documentatia pentru reabilitarea Palatului Culturii

10 mai, 2022 - 08:30 AM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
6

TIMISOARA. Dupa ce a fost refacuta fatada Operei din Timisoara, cu greseli care vor impune un nou santier, au fost luate in calcul interventii la cele trei corpuri ale Palatului Culturii.

La finele lunii martie a fost lansata o licitatie pentru gasirea unei firme care sa intocmeasca documentatia pentru unele reabilitari si modificari, insa la termenul limita de luni, 9 mai, nimeni nu a depus vreo oferta la procedura deschisa de Primaria Timisoara.

CITESTE SI: Vom avea din nou Festivalul Inimilor la Timisoara, dar si Banatica, combinatia dintre Ruga si Ziua Minoritatilor. De 1 Iunie, vin tamburasi de la Novi Sad, de Ziua orasului canta Virgil Iantu, de Revelion Bella Santiago. 5 milioane de lei pentru evenimentele culturale 

Astfel, licitatia a fost anulata.

Palatul Culturii adaposteste in corpul vechi si corpurile A1, A2 si B patru institutii: Opera Romana, Teatrul National Mihai Eminescu, Teatrul German de Stat si Teatrul Maghiar Csiky Gergely.

Primaria intentiona, deocamdata, sa reamenajeze partial parterul corpurilor A1, A2 si B. Urmarea refacerea instalatiilor si lucrari de prevenire, protectie si interventie in caz de incendiu. In plus, fatada exterioara trebuie reabilitata termic prin anvelopare cu vata minerala si inlocuita tamplaria cu lemn stratificat, iar ferestrele cu geam termopan.

In viitor, trebuie reabilitate interior si celelalte nivele ale corpurilor de cladire, dar si acoperisul.

S-a cautat o firma care sa intocmeasca documentatia de avizare a lucrarilor de interventie, sa faca un proiect pentru instalatii si masuri anti incendiu si pentru regandirea spatiilor de la parterul celor 3 imobile.

In corpul A1, la parter, se propunea amenajarea unui atelier de lacatuserie si a unei toalete pentru Teatrul Maghiar, dar si o recompartimentare.

In corpul A2, tot la parter, se avea in vedere extinderea cafenelei culturale (propusa in alt proiect) cu inca un spatiu de servicii publice.

In corpul B, la parter, era o propunere de schimbare a destinatiei din tamplarie si depozit recuzita in spatiu de servicii publice pentru evenimente culturale, recompartimentari si amenajarea unei terase in curte.

Toate cele 3 imobile trebuie izolate termic pe intreaga fatada, iar soclul sa fie placat cu placi imitatie de piatra.

Potrivit anuntului postat in martie in Sistemul Electronic de Achizitii Publice “DALI+PT Reabilitare interioara si reamenajare partiala corpuri A1, A2 si B ale Palatului Culturii”, valoarea contractului pentru documentatie era estimata la 170.000 lei fara TVA, adica putin peste 40.000 de euro cu TVA.

Cum nimeni nu a fost interesat sa faca documentatia in conditiile date, Primaria Timisoara va trebui sa reia licitatia.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 6comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Cum , nu vor USR-istii sa lucreze ? Vor doar sa ia bani pe proiecte la care nu faci mare branza ?

  2. Avem nevoie de palat al culturii? La câți cretini suntem, e pierdere de timp și bani. Mai bine construiți centre de vaccinare și tipăriți tichete pentru muștar și bomboane pentru coliva.

  3. Timișoara a avut odată cultură dar întrebarea este bună dacă mai este nevoie de ea la ce avem în prezent prin oraș?

  4. De ce nu apelati la straini ptr reabilitare, restaurare ? In tara avem doar impostori care se pricep la toate ,adica la nimic,

    • De acord.

  5. Pentru aceste capabilitati se maresc salariile in primarie.