Noutati :

Liceul Sabinei Elena, fata cu bentita tricolora, a fost sanctionat de inspectoratul scolar din judetul Covasna

26 martie, 2013 - 07:51 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Conducerea unitatii de invatamant a primit sanctiunile in urma verificarilor dispuse dupa incidentul cu bentita tricolora, care a facut inconjurul tarii starnind reactii uneori vehemente. Vezi aici cum a fost sanctionat liceul.

Verificarile au inclus reconstituirea evenimentelor si luarea de declaratii din partea celor implicati direct si indirect. Pentru ‘gestionarea defectuoasa a situatiei in primele zile ale desfasurarii evenimentelor’, directorul liceului si adjunctii sai au fost sanctionati cu observatii scrise, iar diriginta elevei care a purtat bentita tricolora a fost schimbata atat din aceasta functie, cat si din cea de profesor de limba romana la clasa a IX-a A.

De asemenea, la nivelul unitatii de invatamant vor fi aplicate, in cel mai scurt timp, mai multe masuri, printre care ‘acordarea unei atentii constante educarii elevilor in spiritul respectarii simbolurilor nationale, a identitatii etnice si culturale a fiecaruia, in spiritul convietuirii normale intr-un mediu multicultural, in care toleranta si respectul sa fie primordiale’.

ISJ Covasna a mai dispus ‘organizarea comemorarilor, a Zilei Nationale si a altor sarbatori nationale sau specifice minoritatilor nationale, astfel incat elevii sa aiba posibilitatea de a participa activ, indiferent de etnie sau de limba de predare’ si ‘completarea Consiliului elevilor, astfel incat sa fie cuprinsi toti elevii, indiferent de etnie’.

Totodata, se doreste ‘luarea unor masuri pentru interzicerea imixtiunii politicului in scoala’.

Citeste aici mai multe detalii despre acest subiect!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...