Noutati :

Liceul Pedagogic din Timisoara are Talent! Zeci de elevi s-au intrecut intr-o competitie cu muzica, dans, teatru si desen. FOTO!

3 iunie, 2014 - 10:09 AM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Dupa modelul celor mai renumite concursuri de talente, la Liceul Pedagogic din Timisoara a fost organizata o competitie pentru cei mai buni elevi in domeniul artistic: PedaTalent. Concursul s-a desfasurat pe mai multe sectiuni, dupa o preselectie riguroasa, in fata unei sali arhipline.

Colegi, prieteni, parinti, bunici, invatatori, profesori … cu totii au venit sa asiste la spectacolul-concurs si sa-si sustina favoritii.

PedaTalent pe sectiuni: muzica, dans, teatru si desen

Primii au intrat in scena elevii cu talent la muzica. La pian, la vioara, la chitara sau cu vocea, interpretand partituri clasice sau din filmele la moda, elevii claselor primare s-au intrecut in a-si arata calitatile. Unii plini de emotie, altii siguri pe ei, cu totii au smuls ropote de aplauze.

A urmat sectiunea teatru, cu scenete pline de haz sau poezii spuse cu pasiune. Printre concurenti s-a strecurat si un elev cu talent la magie si un altul, adevarat maestru al improvizatiilor.

Le-au urmat pe scena dansatorii. Balerine fermecatoare, dans sportiv, dar si hip-hop, numerele au facut misiunea juriului deosebit de dificila.

Pe tot parcursul concursului, elevii cu talent la desen au avut ocazia sa-si realizeze lucrarile, in timp ce colegii lor evoluau pe scena.

Ideea organizarii unui astfel de concurs ii apartine unei invatatoare.

„Este prima editie, dupa ce anul trecut am avut prima faza, o preselectie pentru elevii care au intrat acum in finala. Vrem sa organizam acest concurs si anul viitor, si in anii care urmeaza, astfel incat sa devina o traditie a Liceului Pedagogic. Ideea mi-au dat-o elevii mei, care sunt foarte talentati, si m-am gandit ca acest talent merita sa fie scos in evidenta. Fiind la final de clasa a IV-a nu au mai participat, dar am vrut ca acest concurs sa stea sub semnul curajului. Daca ai talent, trebuie sa ai si curaj sa-l prezinti. Liceul Pedagogic nu este un liceu vocational, dar avem elevi cu un real talent, pe care trebuie sa-l incurajam. M-a surprins popularitatea concursului, seriozitatea copiilor si a parintilor, elevii mari au fost implicati asa inca sa nu fie discutii privind corectitudinea” a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Simona Barbu, invatatoare si organizator al concursului PedaTalent.

Dezbateri aprinse pentru desemnarea castigatorilor

Juriul a fost format din elevi de liceu, iar  sarcina  lor nu a fost deloc usoara.

„A fost greu de jurizat, datorita faptului ca sunt copii. Toti sunt talentati si toti ne sunt simpatici. Sa jurizezi niste copii nu este lucru usor. Am avut numere frumoase, am reusit sa definitivam clasamentul, cei mai buni au castigat. Au fost si momente in care ne-am dorit sa avem, ca la Romanii au talent, butonul de stop, dar ne-am gandit cat de mult s-au straduit toti participantii si, pana la urma, a fost mai bine fara el”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Darius Florian Palade, presedintele juriului si al Consiliului Elevilor de la Liceul Pedagogic.

La final, au fost acordate premii I, II si III la fiecare categorie, doua premii de popularitate si mentiuni pentru toti participantii la PedaTalent.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...