Noutati :

Liceul din Timisoara care va fi modernizat pe bani europeni. Elevii vor fi mutati in alta scoala, pe perioada lucrarilor

25 ianuarie, 2019 - 04:16 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: EDUCATIE
1

TIMISOARA. Cladirea unui liceu din Timisoara va fi complet modernizata, in urmatorii ani. De la intrarile in scoala pana la acoperis si sisteme de ioncalzire, toate vor fi refacute, iar scoala va fi adusa la standarde moderne.

CITESTE SI: Cel mai curat aer e in Timisoara, intre orasele mari din Romania, potrivit masuratorilor unui sistem girat de OMS. Ce le spune Nicolae Robu timisorenilor care stau langa marile fabrici

Liceul pentru elevi cu nevoi speciale Iris din Timisoara va avea o cu totul alta infatisare, dupa lucrarile de modernizare. Vineri a fost semnat contractul de finantare pentru lucrari, iar acum urmeaza sa se faca toate procedurile pentru demararea lucrarilor.

La imobilul care adaposteste scoala se vor face lucrari reabilitare termica, va fi demolata sarpanta si va fi construita una noua, acoperisul urmeaza sa fie schimbat si vor fi instalate panouri fotovoltaice si solare. De asemenea vor fi reabilitate si intrarile in scoala.

In momentul in care vor incepe lucrarile, elevii vor fi mutati intr-o alta cladire.

Proiectul inseamna foarte mult pentru ca aduce foarte multe beneficii. Largirea usilor le va permite elevilor cu deficiente locomotorii sa se deplaseze mai usor. De asemenea accesibilizarea toaletelor este esentiala intr-o societate care se respecta. Se va face si accesibilizarea cailor de acces in cele 4 pucnte de intrare in scoala prin realizarea rampelor…Speram, dupa cum am vorbit si cu doamna director de la Liceul de Chimie Industriala Azur sa gasim gazduire pe perioada aceasta acolo. Pe noi ne ajuta foarte mult pentru ca avem si cantina si elevii pot veni sa serveasca masa la cantina„, a declarat Elena Rein, directorul Liceului cu program special Iris.

 

 

Valoarea totala a proiectului este de 7,7 milioane de lei, din care finantarea nerambursabila este de 5,8 milioane de lei, iar termenul de executie a lucrarilor va fi de 19 luni.

Astazi am semnat un proiect care a fost demarat in 2018, ne-a venit documentatia, un proiect pe care l-am semnat la nivelul studiului de fezabilitate si pentru care in perioada urmatoare vom da in lucru proiectarea si licitatia pentru executia propriu-zisa. Acest proiect este foarte important prin prisma domeniului in care se indreapta, invatamantul special pentru copii cu dizabilitati. Vom reabilita, moderniza, consolida, accesibiliza spatiile de la liceul special Iris, unul in care activeaza aproape 220 de copii cu deficiente de vedere mari, medii si asociate si copii nevazatori. Cred ca acest lucru este important prin prisma faptului ca vom aduce conditiile de scolarizare la niveluri optime pentru desfasurarea procesului educational. Intentia noastra era clar de modernizare a acestui liceu. Am si inceput pe bugetul propriu, dar avand posibilitatea accesarii de fonduri europene am schimbat putin strategia si am accesat suma de 7.700.000 de lei, una care de fapt e de 5 milioane de la bugetul Uniunii Europene, aproximativ 800.000 de la bugetul de stat, iar diferenta, este contributia eligibila 220.000 de la Consiliul Judetean, si 1.800.000 este bugetul propriu, neeligibil al Consiliului judetean. De fapt ceea ce doream noi initial sa facem, acum le-am unit toate si realizam o cladire moderna pentru invatamantul special„, a declarat Calin Dobra, presedintele Consiliului Judetean Timis.

In Liceul Teoretic Special Iris invata in prezent aproximativ 220 de elevi, care provin atat din judetul Timis, cat si din alte zone ale tarii.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Mai frate,daca nu te pricepi intreaba!!! Pai SARPANTA nu e o componenta a ACOPERISULUI ??? …Poate ai vrut sa zici INVELITOAREA se schimba, care e la fel o componenta acoperisului.