Noutati :

Liceul de Posta nu se mai comaseaza. Vezi cum au votat consilierii locali reteaua scolara din Timisoara!

27 martie, 2012 - 06:43 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Dupa aproape 2 luni de discutii si controverse, alesii locali au decis: Liceul de Posta nu se mai comaseaza cu alta unitate de invatamant, iar elevii timisoreni nu vor fi obligati sa tina ore numai dimineata!

A fost agreata prima varianta a retelei scolare, avizata deja de Inspectoratul Scolar Judetean Timis. Asta inseamna ca Liceul Tehnologic de Posta si Telecomunicatii ramane cu personalitate juridica si nu se mai comaseaza nici cu fostul Liceu CFR – Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida”, dar nici cu Colegiul Tehnic de Vest „Ion Mincu”, asa cum erau cele 2 variante propuse de alesii locali.

„Reteaua scolara a ramas exact cum a fost propusa, in prima varianta. Nu s-a comasat CFR cu nimeni, Liceul de Posta a ramas cu personalitate juridica, Colegiul Tehnic de Vest a ramas la fel”, ne-a declarat consilierul local Adrian Pau.

S-a aprobat un singur amendament, care se refera la faptul ca, in viitoarele comasari, sa se tina cont de un singur criteriu: performantele scolare.

„In aceste conditii, cred ca se vor evita pe viitor aberatii de genul sa comasam un liceu cu promovabilitatea 60% cu un liceu cu promovabilitatea de 5%, in favoarea celui de-al doilea, pastrand personalitatea juridica dupa alte criterii. Copiii, parintii si dascalii pot sa stea linistiti. Scolile isi vor desfasura activitatea ca si pana acum. Din pacate, vestea proasta este ca nu am reusit sa ne tinem de acel angajament al nostru, ca toate orele in Timisoara sa se faca dimineata”, a declarat Radu Toanca.

Asadar, Timisoara are in cele din urma o retea pentru anul scolar 2012-2013. „Am prevazut doar comasarea unor gradinite cu anumite scoli, pentru asa-numita clasa 0, ramanand la latitudinea urmatorului consiliu local daca acele comasari atat de controversate privind anumite licee vor intra sau nu vor intra in vigoare de anul scolar viitor”, a completat Toanca.

Proiectul privind aprobarea retelei scolare a Timisoarei a fost introdus ca si un punct suplimentar pe ordinea de zi in sedinta ordinara de marti. Daca in plenul de luna trecuta, consilierii locali s-au certat cu reprezentantii Inspectoratului Scolar, acestia din urma amenintand cu actionarea in instanta, de aceasta data proiectul a fost aprobat cu 18 voturi „pentru” si cu o singura abtinere.

„In asemenea conditii, asa cum s-a votat, nu se mai complica nimic. Daca se faceau alte comasari, atunci era o problema. Daca s-a adoptat hotararea de consiliu, nu mai e cazul sa dam in judecata Consiliul Local”, ne-a declarat Francisc Halasz, inspector scolar general adjunct in cadrul ISJ Timis.

Potrivit proiectului de hotarare aprobat marti, vor ramane cu personalitate juridica toate cele 3 unitati amintite mai sus. Liceul Teoretic „William Shakespeare” va avea arondate Gradinita cu Program Prelungit nr. 44 si Gradinita cu Program Normal nr. 18. La Liceul Teoretic „Bela Bartok” va fi arondata Gradinita PP nr. 10, iar la Liceul Teoretic „Vlad Tepes” – Gradinita PP 28.

De Scoala Gimnaziala nr. 1 vor aparţine si Scoala nr. 4, Gradinita PP nr. 5 si Gradinita PN nr. 5, Scoala nr. 2 va avea arondata si Gradinita PP nr. 29, la Scoala nr. 6 va fi arondata Gradinita PP nr. 30, la Scoala nr. 12 – Gradinitele PP nr. 21 si CFR, la Scoala nr. 24 – Gradinita PP nr. 27, la Scoala nr. 27 – Gradinita PP nr. 3, iar la Gradinita PP nr. 38 – Gradinita PN nr. 19 si Gradiniţa PP nr. 6. Gradinitele cu Program Prelungit nr. 32, 22 si 19, precum si Scolile nr. 25, 18, 26, 13 si 15 vor ramane cu personalitate juridica.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...