Noutati :

Liceul de Nobel din Timisoara, atacat pe toate fronturile. Ce se intampla la Nikolaus Lenau?

13 octombrie, 2014 - 02:24 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
7

TIMISOARA. Liceul Nikolaus Lenau din Timisoara, unde au invatat doi castigatori ai Premiului Nobel, ramane in santier mult si bine. Elevii lucreaza „cot la cot” cu muncitorii, doua firme urmand sa intre in perioada urmatoare in unitatea de invatamant.

Primaria Timisoara deruleaza in prezent doua proiecte pentru renovarea unuia dintre cele mai importante licee din oras: unul cu bani de la nemti, iar altul cu bani europeni.

Lucrarile pe banii nemtilor au inceput de luni bune, iar elevii invata deja in santier de o buna perioada, mai ales ca firma care a castigat licitatia pentru a repara fatada exterioara, acoperisul si fatadele din curtea interioara a intrat in insolventa. Contractul a fost reziliat, iar acum este in plina desfasurare licitatia pentru gasirea unei noi societati care sa incheie proiectul. Mai sunt de cheltuit 1,2 milioane de lei din valoarea totala de 400.000 de euro, prima firma primind doar 460.000 de lei pentru lucrarile efectuate. Banii vin de la Banca de Reconstructie a Germaniei, cu care Primaria Timisoara deruleaza un proiect pentru renovarea cladirilor istorice din oras.

Acolo sunt deja lucrari in desfasurare. Noi le-am inceput pe o alta sursa de finantare, firma a intrat in faliment, totul s-a oprit. Nu s-a pierdut finantarea initiala, numai ca e esuat”, a explicat primarul Nicolae Robu.

In acelasi timp, muncitorii unei alte firme – Kasdum – GF SRL – vor intra sa reabiliteze 18 sali de clasa, 5 laboratoare, 5 cabinete, o biblioteca cu sala de lectura si o sala de muzica. Totodata, va fi schimbat si mobilierul din aceste sali, se vor cumpara echipamente didactice si echipamente IT noi. Vor fi investiti in aceste lucrari putin peste 1,5 milioane de euro, din care 1,4 vin de la Uniunea Europeana, din banii necheltuiti de Regiunea V Vest pe alte proiecte. Lucrarile trebuie sa fie gata in 12 luni de la semnarea contractului, asa ca anul viitor pe vremea aceasta elevii si profesorii ar trebui sa scape de santier.

Potrivit proiectului pe fonduri europene, vor fi facute 230 de dotari care consta in mobilier nou, echipamente didactice si echipamente IT.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 7comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. firma KASDUM este din Dr.Tr.Severin si avea in 2013 exact 4 angajati!!!! nu mai sunt firme serioase in Timisoara?????? si ne miram ca ne-au invadat oltenii….

 2. La Lenau a fost doar un singur cistigator al premiului Nobel, domnul Hell. Doamna Müller a terminat liceul la sectia germana a liceului nr. 10, actalul Colegiu Banatean.

  • Mda, dar a fost profesoara la Lenau! Si dupa cate stiu eu, o fotografie a ei se afla ani buni pe holul de la etajul 2 al liceului. La Lenau aveam o traditie, se facea un panou cu fotografii pt. toti absolventii clasei a 12-ea – aka bacalaureati. Multe din poeziile si lucrarile ei au fost publicate in revista „Neue Literatur”. Aceasta revista ne-o aducea Dl. Erich Pfaff la scoala. Asa ca…
   Dl. Hell a fost un an, doi la Liceul Lenau, bacalaureatul l-a facut in Germania.

  • Sunteti gresit informat,domnule Petre. In 1971, clasele de germana de la Liceul 10 au fost mutate la liceul Nicolaus Lenau, impreuna cu d-l director Pfaff.Clasa a 12-a a facut-o acolo. Deci, acolo a absolvit.

 3. Zic si eu ce zice https://de.wikipedia.org/wiki/Erich_Pfaff

  Erich Pfaff a absolvit Liceul Nikolaus-Lenau in anul scolar 1948/1949.
  In 1953 s-a intors la acelasi liceu ca profesor.
  Din 1965 pana in 1992 a fost, cu mici intreruperi, director al aceluiasi liecu.

  Deci?

 4. Sorry, am incurcat borcanele 😀 😀 😀

 5. Stefan Hell a fost in 1977/1978 la Lenau.
  In 1978 a emigrat familia lui in Germania, bacalaureatul l-a dat in Germania la Carl-Bosch-Gymnasium in Ludwigshafen.

  Ergo, a fost elev la Lenau, dar nu absolvent.