Liceul de Arte Plastice Timisoara, in… containere. Elevii ar putea tine orele de atelier in depozite mobile

Inspectoratul Scolar General Timis si Primaria Timisoara cauta solutii pentru Liceul de Arte Plastice care trebuie sa evacueze, la 1 septembrie 2011, cladirea in care functioneaza deoarece aceasta este retrocedata. Cele doua institutii au decis ca, pentru inceput, la Scoana Generala nr. 9 din Timisoara sa se incerce o extidere pentru atelierele Liceului de Arte Plastice. „Una din solutii este amplasarea de containere. Vorbim de constructii mobile care pot rezolva, temporar, problema spatiului. In momentul de fata, pentru Liceul de Arte Plastice, platim cea mai mare chirie. Este vorba despre 31.600 de euro pe luna. Daca s-ar pune in practica solutia cu containerele, s-ar plati o chirie de cel putin sase ori mai mica”, a declarat Halasz Francisc, inspector scolar general adjunct. O alta cladire pentru care Primaria si ISJ a gasit deja o solutie este cea in care functioneaza gradinita de la Lenau. Pentru aceasta, Primaria a alocat deja un teren pe strada Oituz. Deocamdata, contractul de inchiriere pentru aceasta cladire va fi prelungit pana in 2013. In total, in Timisoara, sunt 12 unitati de invatamant pentru care trebuie gasite solutii. Printre acestea, Colegiul Banatean, Liceul Dositei Obradovici, Colegiul Tehnic de Vest si o serie de gradinite. „Pentru toate acestea incercam sa initiem discutii pentru prelungirea contractelor de inchiriere pe termen lung. Vorbim de minim 20 de ani”, a declarat Halasz Francisc.

Inspectoratul Scolar General Timis si Primaria Timisoara cauta solutii pentru Liceul de Arte Plastice care trebuie sa evacueze, la 1 septembrie 2011, cladirea in care functioneaza deoarece aceasta este retrocedata.

Cele doua institutii au decis ca, pentru inceput, la Scoana Generala nr. 9 din Timisoara sa se incerce o extidere pentru atelierele Liceului de Arte Plastice. „Una din solutii este amplasarea de containere. Vorbim de constructii mobile care pot rezolva, temporar, problema spatiului. In momentul de fata, pentru Liceul de Arte Plastice, platim cea mai mare chirie. Este vorba despre 31.600 de euro pe luna. Daca s-ar pune in practica solutia cu containerele, s-ar plati o chirie de cel putin sase ori mai mica”, a declarat Halasz Francisc, inspector scolar general adjunct.

O alta cladire pentru care Primaria si ISJ a gasit deja o solutie este cea in care functioneaza gradinita de la Lenau. Pentru aceasta, Primaria a alocat deja un teren pe strada Oituz. Deocamdata, contractul de inchiriere pentru aceasta cladire va fi prelungit pana in 2013.

In total, in Timisoara, sunt 12 unitati de invatamant pentru care trebuie gasite solutii. Printre acestea, Colegiul Banatean, Liceul Dositei Obradovici, Colegiul Tehnic de Vest si o serie de gradinite. „Pentru toate acestea incercam sa initiem discutii pentru prelungirea contractelor de inchiriere pe termen lung. Vorbim de minim 20 de ani”, a declarat Halasz Francisc.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. Gunoaie ! Sunt sigur ca a fost retrocedata in favoarea unor romi, la fel ca si celelalte cladiri din centrul Timisoarei. Gunoaie de oameni si gunoaie de legi.